İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in 'Erbakan' anmasına neden katılmadığı belli oldu

Saadet Partisi'nin Erbakan için düzenlediği anma toplantısında Meral Akşener'in neden yer almadığı belli oldu. İşte haberin tüm ayrıntıları...

Saadet Partisi'nin Erbakan için düzenlediği anma toplantısında Meral Akşener'in neden yer almadığı belli oldu. İşte haberin tüm ayrıntıları...

Halktv'den İsmail Saymaz, HDP'nin de toplantıya katılması nedeniyle Akşener'in katılmaktan vazgeçtiğini aktardı.

Yazıdan bir bölüm şöyle:

11. Erbakan Haftası'nda son konuşmayı yapan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu alkışlar eşliğinde kürsüden inerken, yanımda duran Saadet Partili (SP) yönetici, "Bir de 'Esselamun aleyküm' dese tam olacaktı" diye konuşmaktan kendisini alamadı. SP'li yöneticinin memnuniyeti dün İstanbul Haliç Kongre Merkezi'ndeki havayı özetliyordu.  Katılım ve coşku Filistin mitinglerindeki kadar olmasa da yüksekti. Kadınlar salonun sol bölmesini ve üst katını doldurdu. 'Adil Devlet ve İnsanca Yaşam' pankartları asıldı.

Millet İttifakı'nın mevcut ve müstakbel üyeleri Kılıçdaroğlu, SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu salona birlikte girdi.

Ancak iki eksik vardı:

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in babasının cenazesi için Hatay'daydı. Mazereti dünden belliydi.

Katılması beklenen İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener birkaç saat önce arayarak, katılmayacağını bildirdi. Bir gerekçe söylemedi. İddiaya göre HDP'nin TBMM Başkanvekili Nimetullah Erdoğmuş'un da davetli olduğunu ve konuşma yapacağını öğrenen Akşener, yan yana fotoğraf vermemek ve aynı kürsüyü paylaşmamak için katılımını iptal etti. Akşener'i İyi Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır temsil etti. Dikbayır da söz almamak şartıyla katıldı.

Bu tutum CHP'yi rahatsız etti.

Bir CHP'li yönetici "Erdoğmuş'un yönettiği TBMM'de oturumlara katılmıyorlar mı?" dedi.

İyi Partililere "Akşener neden katılmadı?" diye sordum.

Şöyle dediler:

"Ukrayna - Suriye krizine ilişkin ani bir görüşme çıktı."

Geçen yıl Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal'ın temsil ettiği AK Parti, bir katılımcı göndermedi. Yalnızca Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız hazır bulundu. MHP ve BBP de gelmedi.

Yazının tamamını okumak için tıklayın.

Meteoroloji güncel verileri açıkladı! Bugün hava durumu nasıl olacak? Damar tıkanıklıklarını önlemenin 7 etkili yolu! Tarihte bugün ne oldu? 30 Nisan İşte tarihte güne damga vuran olaylar Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 23.Bölüm Fragmanı izle Kızıl Goncalar 17.Bölüm Fragmanı izle Gastroenterit (Mide Gribi) bahar aylarında daha sık görülüyor!