İşte Türkiye'de herkesin merak ettiği Koronavirüs tedavisine yönelik tüm detaylar

Dünya corona virüsle mücadele ederken Türkiye hastalar için uyguladığı tedavi yöntemlerini açıkladı. Hastalığın seyrine göre değişen tedavi çeşitlerinde ise son çare plazma ve kök hücre tedavisi oldu.

Herkesin merak ettiği Kovid-19 tedavisine yönelik ilaç kullanımının detayları ortaya çıktı. Bilim Kurulu’nun hazırladığı Kovid-19 rehberinde de ayrıntılarıyla yer alan ilaç kullanım modelinde, test sonucu pozitif çıkan ancak akciğer bulguları çok zayıf vakalar ve akciğer bulgusu olmayanlarda bile günde 200 miligramlık hidroksiklorokin tedavisi uygulanıyor. Bu kişilerin beş gün boyunca söz konusu ilacı kullanması sağlanıyor. Ağır seyirli olmayan ve zatürre bulguları hafif olan Kovid-19 vakalarına ise “hidroksiklorokin”in yanı sıra azitromisin etken maddeli ilaç veriliyor. Bu ilaç ilk gün 500 miligram tablet olarak reçete edilirken, takip eden dört gün boyunca 250 mg tablet tedavisi uygulanıyor.

Meteoroloji güncel verileri açıkladı! Bugün hava durumu nasıl olacak? Aldatmak’ta Yeşim’le Dündar’ın ilişkisi ortalığı karıştıyor ‘Yargı’da büyük finale 4 bölüm kala gerilim yeniden tırmanıyor! Gaddar'da Dağhan, Aydan’a evlilik teklif ediyor! Ateş Kuşları'da Ali ve Mercan bebeklerinin cinsiyetini öğreniyor