İşte tsunamiden etkilenmesi öngörülen 17 ilçe

İBB ve ODTÜ 'İstanbul Tsunami Bilgi Kitapçıkları' çalışmasını tamamlandı. İstanbul'un olası bir tsunamiden etkileneceği öngörülen 17 ilçeye ilişkin risk durumları harita ile gösterildi.

İşte tsunamiden etkilenmesi öngörülen 17 ilçe

İBB, deprem tehdidi altındaki kentte, olası tsunami senaryoları ve eylem planları üzerine bir çalışma gerçekleştirdi. İBB ve Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) işbirliği ile hayata geçirilen çalışmanın ilk etabında, "İstanbul Marmara Kıyıları Tsunami Modelleme, Hasar Görebilirlik ve Tehlike Analizi Güncelleme Projesi" 2018 yılında tamamlanmış, kentin denize kıyısı olan ilçelerdeki tsunami etkileri araştırılmıştı.


Çalışmanın ikinci etabında ise "İstanbul Tsunami Eylem Planı (2019)" ortaya konuldu. Bu çalışmayla, belirlenen risk faktörlerine göre, her bir ilçe için olası kayıpların en aza indirgenmesini sağlayacak eylemler belirlendi.

Meteoroloji güncel verileri açıkladı! Bugün hava durumu nasıl olacak? Şahane Hayatım'da Şebnem ve Melisa’nın aynı cephede hareket ediyor! Dağhan herkesi ters köşeye yatırarak Korkut’a zehir enjekte etti! Trabzonspor Gaziantep FK Maçı Geniş Özeti ve Golleri Amedspor 1. Lig'e çok yakın! Diyarbakır'da Amedspor kutlaması!