İşte mRNA aşısı ile ilgili doğru bilinen yanlışlar

Pfizer-Biontech ve Moderna'nın corona virüs aşılarının üçüncü faz klinik deney sonuçlarını yüzde 90'dan fazla etkili olduğunu açıklamasıyla birlikte bilim dünyası bu durumu 'muhteşem bir başarı' olarak nitelendirdi. Ancak mRNA temelli bu aşılarla ilgili hızlıca yayılan yanlış bilgiler ve sosyal medyada dolanan kaynağı olmayan yazılar sonrasında insanlar arasında mRNA aşısının yan etkileri ilgili korku oluştu. Bu durum aşı olmak istemeyen kişi sayısında artışa neden oldu. Peki mRNA aşısı ile ilgi

İşte mRNA aşıları hakkında doğru bilinen yanlışlar...

YANLIŞ: mRNA AŞILARI İNSANLAR ÜZERİNDE İLK KEZ DENENİYOR

Haberci RNA (mRNA) henüz onaylanmış bir aşıda kullanılmamış olsa da, uzmanlar bu konseptin daha önce insanlar üzerinde test edilmediği anlamına gelmediğini söylüyor. 'mRNA aşıları insanlar üzerinde ilk kez deneniyor' tezini çürüten birçok açıklama bulunuyor.

Mayo Clinic'in Aşı Araştırma Grubu yöneticisi ve immünolog Richard Kennedy, "Bu nispeten yeni bir teknoloji, ancak yaklaşık 10-12 yıldır bu teknoloji analiz ediliyor ve kullanılıyor" ifadelerini kullandı.

Mount Sinai'den aşı profesörü Florian Krammer ise, "Haberci RNA teknolojisi 2013 yılından itibaren insan üzerinde hem ebola aşısında hem de influenza aşısında kullanılıyor" şeklinde konuştu.

Meteoroloji güncel verileri açıkladı! Bugün hava durumu nasıl olacak? Aldatmak’ta Yeşim’le Dündar’ın ilişkisi ortalığı karıştıyor ‘Yargı’da büyük finale 4 bölüm kala gerilim yeniden tırmanıyor! Gaddar'da Dağhan, Aydan’a evlilik teklif ediyor! Ateş Kuşları'da Ali ve Mercan bebeklerinin cinsiyetini öğreniyor