İşte bilim insanları tarafından Covid-19 karşı etkili olabileceği belirtilen 5 gıda...

Bilim insanları tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgınına karşı enfeksiyon riskini azaltabilecek ve şiddetli semptomları önleyebilecek yollar aramaya devam ediyor. Corona virüse karşı güçlü bir bağışıklığın önemine vurgu yapan uzmanlar düzenli beslenme ve bağışıklık sistemi arasında önemli bir ilişki olduğunu söylüyor. İşte bilim insanları tarafından Covid-19 karşı etkili olabileceği belirtilen 5 gıda...

TON BALIĞI 
Tavsiye eden kurum : Bohai Üniversitesi, Çin
Konserve ton balığı, Türkiye’de dahil olmak üzer tüm dünyada tüketilen püler besinler arasında yer alıyor. Omega-3 ve protein içeriği yüksek olan iyi bir B12 vitamini kaynağı olan ton balığının corona virüse karşı da vücudu güçlendirebileceği düşünülüyor.  

Ekim ayında Food Chemistry dergisinde yayınlanan bilimsel bir makale, ton balığından elde edilen proteinlere ve bunların koronavirüs enfeksiyonunu önlemede rol oynayıp oynamadıklarına baktı. Çin’de yer alan Bohai Üniversitesi’nden araştırmacılar, ton balığını oluşturan peptitileri incelendi. Ardından ton balığı, vücut tarafından sindirildiğinde oluşturulan 142 peptidin, Covid-19’un vücuda girdiği  Mpro enzimi ve ACE2 reseptörü ile nasıl reaksiyona girdiğini modellemek için bilgisayar sistemleri kullanıldı.  ACE2, corona virüsün insan hücrelerine açılan kapısı olarak biliniyor  ve Covid-19'a neden olan SARS-CoV-2 virüsünün yüzeyinden çıkıntı yapan başak protein tarafından hedef alınıyor. 

Fenerbahçe Beşiktaş Maçı Geniş Özeti ve Golleri! Esra Erol “Çocuk gelin” skandalını ortaya çıkardı! Meteoroloji güncel verileri açıkladı! Bugün hava durumu nasıl olacak? İYİ Parti'nin yeni genel başkanı Müsavat Dervişoğlu oldu Yeni Renault Duster Türkiye pazarına sunulacak!