İstanbul ve İzmir için yeni tehlike! İstanbul ve İzmir kıyılarının sular altında kalma tehlikesi var

Küresel Denge Derneği’nin ‘İstanbul ve İzmir İlleri için Deniz Seviyesi Yükselmesi ve Olası Etkileri’ raporuna göre, iklim değişimine bağlı olarak deniz seviyesinin yüzyılın ortasında 0,5m, yüzyılın sonunda ise 1m yükselmesiyle, üç tarafı denizlerle çevrili Türkiye’nin kıyı şehirleri risk altında. Sadece İstanbul’da 6 milyondan fazla kişinin yaşadığı 120 km2’lik bir bölge sular altında kalacak.

DENİZLERDE SU SEVİYESİ YÜKSELİYOR, İSTANBUL VE İZMİR TEHDİT ALTINDA!

Küresel Denge Derneği’nin ‘İstanbul ve İzmir İlleri için Deniz Seviyesi Yükselmesi ve Olası Etkileri’ raporuna göre, iklim değişimine bağlı olarak deniz seviyesinin yüzyılın ortasında 0,5m, yüzyılın sonunda ise 1m yükselmesiyle, üç tarafı denizlerle çevrili Türkiye’nin kıyı şehirleri risk altında.  
 Sadece İstanbul’da 6 milyondan fazla kişinin yaşadığı 120 km2’lik bir bölge sular altında kalacak.  
İstanbul’da Dolmabahçe Sarayı, Beylerbeyi Sarayı ve Ortaköy Camii gibi tarihi yapılar deniz seviyesinin yükselmesinden etkilenecek. İzmir’de Körfez, Kordon ile Alaçatı ve Sığacak gibi tatil beldeleri, ayrıca Gediz Deltası Kuş Cenneti tehdit altında. 
İstanbul’da 16 atık su arıtma tesisinden 12’sinde, İzmir’de bulunan 20 atık su arıtma tesisinin dördünde sorun yaşanabilir.  
Deniz suyu yer altı sularına karışabilir. Bu, özellikle İzmir’de tarımsal üretim açısından ciddi sıkıntı yaratacak.

Şahane Hayatım'da Gerçeği öğrenip silahını çeken Macit’in kimi vurdu! Yargı'da Ilgaz kayıp! Ceylin, emniyette Yeliz’in üstüne saldırıyor! Meteoroloji güncel verileri açıkladı! Bugün hava durumu nasıl olacak? Ne zaman psikoloğa gitmeliyim? Neden psikoloğa gitmeliyiz?  Bu Cuma Vizyonda Yer Alacak Filmler Belli Oldu!