İşsiz olan ve işsiz kalanlara 1.177 TL yardım geliyor !

Koronavirüs nedeni ile ücretsiz izne ayrılanlara ve işsiz kalanlara devlet tarafında aylık 1177 TL yardım yapılacak. Yeni ekonomi planı çerçevesinde yardımlar başlayacak.

Korona virüs ile ekonomik mücadelede devlet tarafından alınan yeni ekonomik destek düzenlemeleri arasına yenileri eklendi. Özellikle bu süreçte işi olmayanlara ve işsiz kalanlara devletten 1.1177 TL destek ödemesi yapılacağı açıklandı. Aynı zamanda iş yerlerine ve işverenlere de farklı yaptırımlar uygulanması gündeme gelecek. İşte yeni ekonomik paketin içeriğine ilişkin detaylar.

İşsiz Olan ve İşsiz Kalanlara 1.177 TL

Yeni açıklanan ekonomik destek düzenlemeleri kapsamında artık işveren çalışanlarını işten çıkaramayacak sadece ücretsiz izne gönderebilecek. Bu çerçevede ise ücretsiz izne çıkan personelin maaşını devlet karşılayacak. Hazırlanan kanun teklifine göre işten çıkarmalar bu süreci de kapsayacak şekilde 3 ay süreyle yasaklanacak olup bu sözleşme fetih yasağı Cumhurbaşkanı kararı ile 6 aya kadar uzayabilecek.

İlgili süreçte ise sadece ücretsiz izne ayrılacak olan çalışana se devlet ücret ödeyecek. Bu ücret tutarı ise İşsizlik Sigortası Fonu’ndan ödenecek olup günlük 39,24 TL olmak üzere toplamda aylık 1.177 TL olarak hesaplanmış olup bu tutarda bir ödeme yapılacak.
Aynı şekilde bu süreçte işsiz kalanlara ve işsizlik maaşı alamayanlara da özellikle 15 Mart 2020 tarihinden sonra olmak koşulu ile aynı tutarda günlük bir ödeme yapılacağı açıklandı.

 Yanlış Beyana Ceza

İlgili süreçte bu destekten yararlanmak isteyenlerinin yanlış beyanda bulunmaları durumunda ise kanundaki cezaların 4 katının uygulanacağı belirtildi. Aynı zamanda İşçinin, çalıştırıldığı yanlış beyan edilip devletten para talep edildiği tespit edildiğinde Sosyal Güvenlik Kanunu’ndaki cezaların 4 katı ceza uygulanacağı ifade edildi. Kanunda ayrıca yaşlılara bu süreçte bakım hizmeti ve bakım ödemesi yapılacağı da yer aldı. Son olarak ise engelliler, kadınlar ve çocuklara da bu haktan yararlanma olanağı getirileceği açıklandı.

Meteoroloji güncel verileri açıkladı! Bugün hava durumu nasıl olacak? Mucize sağlık kaynağı Zerdeçalın 11 faydası! Survivor All Star 2024 102. Bölüm Fragmanı izle Konya’da korkutan deprem! Son dakika depremler Aldatmak’ta Yeşim’le Dündar’ın ilişkisi ortalığı karıştıyor ‘Yargı’da büyük finale 4 bölüm kala gerilim yeniden tırmanıyor!