İsrail yönetimi Mescidi Aksa'ya yaş sınırlaması getirdi!

İsrail yetkilileri, geçtiğimiz hafta olduğu gibi bu hafta da Cuma namazını Mescid-i Aksa'da kılmak isteyenler için yaş sınırlaması uygulama kararı aldı.

İsrail yetkilileri, geçtiğimiz hafta olduğu gibi bu hafta da Cuma namazını Mescid-i Aksa'da kılmak isteyenler için yaş sınırlaması uygulama kararı aldı.

İşgal altındaki Doğu Kudüs'te yaşayan Filistinliler, normal zamanlarda Cuma namazını kılmak için Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa'ya akın ederlerdi. Ancak İsrail yönetimi, geçen hafta olduğu gibi bu hafta da Cuma namazını Mescid-i Aksa'da kılmak isteyen Filistinlilere yaş kısıtlaması uygulamaktadır.

Kudüs'teki İslami Vakıflar İdaresi'nden gelen bilgilere göre, İsrail güçleri, 65 yaşın altındaki erkekler ve 50 yaşın altındaki kadınların Harem-i Şerif'e girişine izin vermemektedir.

İsrail polisi, bariyerler oluşturdu

Ayrıca, İsrail polisi, Mescid-i Aksa'yı içeren Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesi çevresinde ve giriş noktalarında engellemeler oluşturdu. Cuma namazı için Mescid-i Aksa'ya girmeyi amaçlayan Filistinlilerin bir bölümü, kimlik kontrolünden geçtikten sonra içeri alındı.

Meteoroloji güncel verileri açıkladı! Bugün hava durumu nasıl olacak? Tarihte bugün ne oldu? 21 Mayıs İşte tarihte güne damga vuran olaylar 2024 Kurban Bayramı emekli ikramiyesi hangi tarihte yatırılacak? Şahane Hayatım’da Didem’in annesi Firuze ortaya çıkıyor Renault ve Dacia'dan cezbeden mayıs ayı kampanyaları 2024 LGS sınav yerleri ve sınav giriş belgesi nereden öğrenilir?