İsrail ordusu Netanyahu'yu yalanladı!

İsrail savaş uçakları, günlerdir sivilleri hedef alan saldırılarının ardından şimdi de Gazze Şeridi'ndeki Baptist Hastanesi'ni (Al Ahli Arab Hastanesi) vurdu. Saldırı sonucu en az 660 can kaybı yaşandı ve yetkililer enkaz altında birçok kişinin olduğunu bildirdi. Bu trajedi sonrasında Filistin'de üç günlük yas ilan edildi. İsrail Başbakanı Netanyahu, hastanenin vurulmasını Filistinli gruplara atfederken, ordu sözcüsü ise saldırıyı gerçekleştirdiklerini itiraf etti.

Bu metni özgünleştir: Hamas'ın 7 Ekim saldırısının ardından savaş uçaklarıyla Gazze'de sivil katliamı yapan İsrail, tüm dünyanın gözü önünde savaş suçlarına her gün bir yenisini eklemeyi sürdürüyor. İsrail savaş uçakları Gazze’deki Baptist Hastanesi’ni (Al Ahli Arab Hastanesi) vurdu. Filistin'de 3 günlük yas ilan edildi.

Anglikan Kilisesi’nin yönettiği hastaneye saldırıda hastalar, kadınlar ve çocukların da olduğu en az 660 kişi hayatını kaybetti. Enkaz altında yüzlerce insanın olduğu belirtilirken, olay yerine giden gazetecilerin anlattıkları kan dondurdu. Al Jazeera haberine göre, Al Ahli Baptist Hastanesi'nde hayatını kaybedenlerin sayısı bini geçebilir. İşte İsrail-Filistin savaşının 12. gününde yaşananlar..

12:00 Biden, "patlamayla ilgili olarak, olayın arkasında Filistinlilerin olduğunu düşünüyoruz" dedi.

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail'e verdiği desteği sürdürdü. Uçağından iner inmez İsrail Başbakanı Netanyahu'yla sıcak bir şekilde selamlaşan Biden, "Gazze'deki hastanedeki patlama beni derinden üzdü. Ancak görünüşe göre patlamayı diğer taraf gerçekleştirmiş gibi duruyor" şeklinde konuştu. Biden'ın bu açıklamaları, İsrail'i savunma çabaları nedeniyle büyük eleştirilere maruz kaldı.

10:50 İran'dan gelen iki kelimelik açıklama: "Süre sona erdi..."

İran'ın Suriye büyükelçiliği, hastane saldırısının hemen ardından 'süre doldu' şeklinde bir paylaşım yaptı. Ayrıca, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Twitter hesabından yaptığı açıklamada binlerce masum kadın ve çocuğun hastanede hayatını kaybetmesine neden olan İsrail'e karşı küresel birliğin gerekliliğini vurgulayarak 'süre doldu' dedi.


 10:10 Gazze'nin en büyük hastanesinin yakıt stoku tükeniyor

Gazze'nin en büyük hastanesi, yakıt stokunun tükenmek üzere olduğunu ve tesisin kapasitesinin sınırlarına dayandığını açıkladı. El Ahli Hastanesi'nin genel müdürü, Gazze Şeridi'ne daha fazla malzeme ulaştırılmadığı takdirde, Şifa Hastanesi'nde El Ahli Hastanesi'ndeki patlamada kaybedilen insanların taşınması gibi zorunlu işlemleri sürdüremeyeceklerini ve yakıtlarının bugün tamamen tükeneceğini ifade etti.

İsrail, hastanenin hedef alındığını kabul etti! Netanyahu yalan söyledi!

Bu metni özgünleştir: İsrail ordusu sözcüsü, "Hastanenin garajını bombaladık ama hastaneye doğrudan isabet olmadı" diyerek hastaneyi vurduklarını kabul etti. İsrail Başbakanı Netanyahu, "Hastaneyi Hamas vurdu" iddiasında bulunmuştu. 

Meteoroloji güncel verileri açıkladı! Bugün hava durumu nasıl olacak? Denizbank'tan CNN TURK programındaki açıklamlara yalanlama