İslam Memiş'ten gram altın açıklaması! Tarih verdi!

İslam Memiş, "Yıl sonuna kadar altında yeni bir rekor beklediğini belirtti. İşte açıklamadan bazı detaylar...

OdaTV'den Talha Özmen'in haberine göre, küresel piyasalarda, enflasyon ve resesyon ikilemi arasında kalan yatırımcıların ABD Merkez Bankası'nın (Fed) gelecek hafta gerçekleştireceği toplantı öncesinde negatif seyir sürüyor. Altın uzmanı İslam Memiş piyasalardaki seyrideğerlendirdi. Gram altın fiyatı için uyarı yapan İslam Memiş, '1000 TL altındaki rakamlara kanmayın' dedi.

Küresel piyasalarda, enflasyon ve resesyon ikilemi arasında kalan yatırımcıların ABD Merkez Bankası’nın (Fed) gelecek hafta gerçekleştireceği toplantı öncesinde negatif seyir sürüyor. Küresel çapta enflasyonist baskıların sürdüğüne işaret eden veri ve gelişmelerin ardından pay ve tahvil piyasalarında yaşanan çıkış, uluslararası kurum ve kuruluşların resesyon konusunda yaptığı uyarılarla derinleşti.

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, gram altının seyrine dair değerlendirmelerde bulundu. Memiş, 'Altın fena patlayacak' diyerek tarih verdi. ABD'deki enflasyon verisinin açıklanmasıyla çok sayıda yatırımcının hesabı değişti. ABD’de tüketici enflasyonu Ağustos ayında yıllık bazda yüzde 8,3 oldu, beklenti ise 8,1'di. Bu fark 50 baz puan faiz artışı beklentilerinin de revize olmasına neden oldu.

Artık FED'in 75 baz puan faiz artırımı yapacağına kesin gözüyle bakılıyor.Gram altında son alım fırsatı diyen altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, ekim ayına işaret etti. 

İslam Memiş yaptığı değerlendirmede şunları söyledi; 

“ABD'de enflasyonda beklentileri aşan veri, risk iştahında azalmaya, küresel borsa, emtia ve kripto paralar da sert düşüşe neden oldu. Piyasalara yüksek enflasyon darbesi geldi. Fed’in 75 baz puanlık faiz artırımına kesin gözüyle bakılırken, 100 baz puanlık jumbo artırım tekrar gündeme geldi. Dün yeni rallileri bekleyen piyasalar bugün yeni dipleri konuşur oldu. Son bir kez borsa, emtia ve kripto paraların baskılanacağını görebiliriz.” 

“EYLÜL SON BASKILAMA AYI”

“Gram altında son alım fırsatı” diyen altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, ekim ayına işaret etti. Bu yıl sonuna kadar altında yeni bir rekor beklediğini de belirten Memiş, “Ekim ayı itibariyle merkez bankaları sahadan çekilir, piyasa kendi hikayelerini yazar” diye konuştu. İslam Memiş, 'Yıl sonuna kadar altında yeni bir rekor beklediğini belirtti.

Meteoroloji güncel verileri açıkladı! Bugün hava durumu nasıl olacak? Damar tıkanıklıklarını önlemenin 7 etkili yolu! Survivor All Star 2024 99. Bölüm Fragmanı izle Tarihte bugün ne oldu? 30 Nisan İşte tarihte güne damga vuran olaylar Kızıl Goncalar 17.Bölüm Fragmanı izle Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 23.Bölüm Fragmanı izle