İslam Memiş'ten dolar ve altın fiyatları için dikkat çeken tahmin!

Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yeni haftada dolar kuru ve altın fiyatlarına ilişkin dikkat çeken tahminlerde bulundu. İşte haberin detayları...

Değerlendirmelerinin yatırım tavsiyesi olmadığının altını çizen İslam Memiş, 'Son gün 31 Aralık' uyarısıyla dikkatleri çekti. İşte İslam Memiş'in değerlendirmeleri:

PİYASALARDAKİ GÖRÜNÜM

Borsa İstanbul'da 0.21 puanlık değer artışı var. 5000 puana ramak kaldı. Bu pozitif görünüm dolar TL kuru odaklı sürüyor. Dolar kuru baskılanmaya devam ediyor. Dolar TL piyasalarda 18.67 bandında. 18.58-68 aralığındaki bant aralığını koruyor. Euro TL 19.32-36 seviyesinde. Dolar kuruna kıyasla makas aralığı biraz daha açık. Euro dolar paritesi yatay ve sakin bir günü geride bırakıyor. Pozitif görünüm devam edecek diye tahmin ediyorum. Yükselişini 1.06'ya sürdüreceği yönünde beklentimi devam ettiriyorum.

Brent petrolde yüzde 2'lik bir prim var. Varil fiyatı 83-88 aralığında. Düşüşlerin kalıcı olmayacağını tahmin ediyorum. Dün petrol fiyatlarındaki düşüşün asıl sebeplerinden biri de Çin vakaları ve Asya borsalarındaki sert satışlar.

İslam Memiş'in gram altın, dolar ve gram gümüş için aralık ayı tahmini şöyle...

Meteoroloji güncel verileri açıkladı! Bugün hava durumu nasıl olacak? Aldatmak’ta Yeşim’le Dündar’ın ilişkisi ortalığı karıştıyor ‘Yargı’da büyük finale 4 bölüm kala gerilim yeniden tırmanıyor! Gaddar'da Dağhan, Aydan’a evlilik teklif ediyor! Ateş Kuşları'da Ali ve Mercan bebeklerinin cinsiyetini öğreniyor