İlkbahar ne zaman başlar?

İlkbahar mevsimi Google'da Doodle oldu! İlkbahar mevsimi ne zaman başlar?

Google'ın yaratıcı ekibi tarafından hazırlanan doodle'lar hem bir geleneği devam ettiriyor hem de dikkat çekici çalışmalar ortaya koyulmasını sağlıyor. Google İlkbahar mevsimi için de özel bir Doodle hazırladı. Özel günlerde kullanıcılarını şaşırtmaya devam eden Google, ilkbahar mevsiminin canlı renklerini anımsatan uçan balon tasarımını ana sayfasına taşıdı . Kış ile yaz arasındaki ilkbahar mevsimi Kuzey yarım kürede Mart ve Haziran arasındadır. İşte, ilkbahar mevsimi ile ilgili tüm bilgiler.

İlkbahar mevsimi Google’da Doodle oldu! İlkbahar mevsimi ne zaman başlar?

Arama motoru devi Google, ilkbahar mevsimine özel doodle hazırladı. Özel günlerde kullanıcılarını şaşırtmaya devam eden Google, ilkbahar mevsiminin canlı renklerini anımsatan uçan balon tasarımını ana sayfasına taşıdı ve adeta görsel şölen yaşattı. Google'ın sayfasına taşıdığı ilkbahar mevsimi, kuzey yarım kürede Mart ve Haziran arasında yaşanır. İşte, ilkbahar mevsimi ile ilgili tüm bilgiler.
Dünyaca ünlü arama motoru devi Google, ilkbahar mevsimi için ana sayfasını canlı renklere çevirdi. Havaların ısındığı kış günlerinin geride kaldığı ilkbaharı anımsatan ilkbahar doodle tasarımı, kullanıcıların ilgisini çekti. Peki, ilkbahar mevsimi ne zaman başlat? İlkbahar'ın önemi nedir? İlkbahar gündönümü neden doodle oldu? İşte İlkbahar mevsimiyle ilgili ayrıntılar..

İLKBAHAR MEVSİMİ GOOGLE’DE DOODLE OLDU!

Google Doorle'ın altında ''Kendimi Şanslı Hissediyorum'' butonu altında 2020 Neruz balığı ile şu şu bilgilere yer verdi

A time for fresh beginnings as winter blossoms into spring, Nowruz is celebrated in today’s Doodle. This historic rite is recognized as the Persian New Year and brings communities together to embrace the change of seasons in the spirit of renewal and rebirth. 

In the Persian language, “now” means “new,” and “ruz” means "day;" and together, Nowruz means “New Day.”  The ancient holiday originated thousands of years ago in the geographical region known as Persia in Central Asia and the Middle East. Passed down from generation to generation for millennia, Nowruz is celebrated over thirteen days by an estimated 300 million people worldwide. The Persian community looks forward to the year to come, often sharing gifts of spring flowers for display.

In 2009, UNESCO declared Nowruz a part of its Representative List of the Intangible Cultural Heritage of Humanity to commemorate the holiday’s significance to the international community. 

Eid-eh Shoma Mobarak, Happy New Year! ​ ( Kışın bitimi ile çiçekler açarken başlayan ilkbaharın başladığı zaman, Nowruz bugünün Doodle'ında kutlanmaktadır. Bu tarihi kutlama  Pers Yeni Yılı olarak kabul edilir ve mevsimlerin değişimini yenileme ve yeniden doğuş ruhuyla kucaklamak için toplulukları bir araya getirir.

Fars dilinde “şimdi” “yeni”, “ruz” “gün” anlamına gelir; birlikte Nevruz “Yeni Gün” anlamına gelir. Bu eski bayram Orta Asya ve Orta Doğu'da binlerce yıl önce Pers olarak bilinen coğrafi bölgede doğdu. Bin yıldan beri kuşaktan kuşağa geçen Nevruz, dünya çapında yaklaşık 300 milyon insan tarafından on üç gün boyunca kutlanıyor. Fars topluluğu gelecek yıl için sabırsızlanıyor.

UNESCO, 2009 yılında atilin uluslararası topluma önemini anmak için Nevruz'u İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Temsilci Listesinin bir parçası ilan etti.

Eid-eh Shoma Mobarak, Yeni Yılınız Kutlu Olsun!

İLKBAHAR MEVSİMİ NE ZAMAN BAŞLAR?

İlkbahar veya ilkyaz, doğa döngüsünde kış ile yaz arasındaki mevsim. Kuzey yarım kürede Mart ve Haziran arasıdır.

İlkbaharda ağaçlar çiçek açar, hava sıcaklığı artmaya başlar. Bu mevsimde karların erimesi ve bol miktarda yağışın olması ile su yatakları olan dereler, göller, göletler ve barajlar su ile dolar.

Bilhassa bu mevsimde yerel hava depresyonu olarak meydana gelen hava değişikliklerinde, halk arasında Kırk İkindi adı verilen sağanak yağışlar başlar. Bu yağışlarla şiddetli gök gürültüsü, yıldırım düşmesi, dolu tehlikesi ve sel felaketleri de görülür. Bazen bu yağışlar çiftçilere çok zarar verir.
İnsanlar üzerinde de sağlık açısından olumsuz etkileri olabilir. Yorgunluk, halsizlik ilkbaharın insanlar üzerindeki olumsuz etkilerindendir. Bu duruma tıp dilinde kısaca bahar yorgunluğu denir.

Mart ekinoksu, Dünya'nın mevsim döngüsünün dört ana dönüm noktasından birini işaret ediyor. Bu yıllık değişimleri gözlemliyoruz, çünkü gezegen kendi ekseni üzerinde eğiktir, böylece yılın çoğu için bir yarım küre veya diğeri güneşe daha yakındır ve daha uzun günler yaşar. Ancak bu eğim ekinoksları yok eder, mart ve eylül aylarında kaybolur ve gezegenin her iki yarısı da gündüz ve geceleri eşit miktarda alır. Kuzey Yarımküre için, mart ekinoksları baharın başlangıcını belirtirken, Güney Yarımküre'de sonbaharın resmi başlangıcıdır.

DOODLE NEDİR?

Doodle, her ne kadar çok daha önceden de kullanılan bir terim olsa da internetin ve arama motoru Google'ın ortaya çıkmasından sonra daha farklı bir anlama sahip. 'Duğdıl' şeklinde okunan Doodle günümüzde, arama motoru Google'ın ana sayfasında 'Google' yazan logosunun sanatsal ve dikkat çekici imaj çalışmalarına dönüşmesi anlamına geliyor. Doodle denildiğinde insanların aklına gelen şey dikkat çekici logolar oluyor.

DOODLE NE ZAMAN ORTAYA ÇIKTI?

İnternetin, günlük hayatın vazgeçilmezlerinden biri olmasından sonra Doodle'lar da bir hayli önem taşımaya başladı. Google tarafından oluşturulan ilk Doodle çalışması 20 Ağustos 1998 tarihinde gerçekleşti. İlk doodle 'Burning Man' festivali için yapıldı ve büyük beğeni toplamasından sonra bir gelenek haline geldi.

Doodle zaman içerisinde popülerlik kazanmaya başladıktan sonra Google'ın da doodle'lar için verdiği önem giderek arttı. İlk olarak Google, sadece önemli günler için doodle'lar hazırlayıp yayınladı. Ancak günümüzde bu durum giderek arttı ve ünlü kişilerin doğum günlerinden önemli bayramları ya da festivalleri kutlamak için de özel doodle'lar hazırlanmaya başladı.

Doodle sadece görsellerden ibaret değil

Doodle çalışmaları ilk etapta yalnızca görsellerden ibaretti. Ancak zaman içerisinde bu durumda da değişikliğe gidildi. Günümüzde doodle çalışmaları bir animasyondan ya da video içerikten oluşabiliyor. Bu noktada Google tarafından belirlenen tasarım ekibinin yaratıcılıkları da önemli bir fark ortaya koyuyor. Google'ın yaratıcı ekibi tarafından hazırlanan doodle'lar hem bir geleneği devam ettiriyor hem de dikkat çekici çalışmalar ortaya koyulmasını sağlıyor.

Meteoroloji güncel verileri açıkladı! Bugün hava durumu nasıl olacak? Survivor All Star 2024 99. Bölüm Fragmanı izle Damar tıkanıklıklarını önlemenin 7 etkili yolu! Tarihte bugün ne oldu? 30 Nisan İşte tarihte güne damga vuran olaylar Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 23.Bölüm Fragmanı izle Gastroenterit (Mide Gribi) bahar aylarında daha sık görülüyor!