İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu: Kamu yöneticisinin beyninin arka kısmında başka bir hesap olmayacak!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, AYİDER’in ‘100. Yılında Yeşilkent İstanbul’ başlıklı etkinliğinde konuştu. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle kurulan ‘Kentsel Dönüşüm Başkanlığı’ uygulamasını eleştiren İmamoğlu, “O kadar ucu açık bir kavram ki. Yani TOKİ gibi bir kurum daha: Kentsel Dönüşüm Başkanlığı. Her şeyi yapabiliyor! Bütün bunlar sıkıntılı işler. Kamu yöneticisinin beyninin arka kısmında başka bir hesap olmayacak. ” dedi.

İMAMOĞLU’NDAN ‘KENTSEL DÖNÜŞÜM BAŞKANLIĞI’ ELEŞTİRİSİ: KAMU YÖNETİCİSİNİN BEYNİNİN ARKA KISMINDA BAŞKA BİR HESAP OLMAYACAK

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, AYİDER’in ‘100. Yılında Yeşilkent İstanbul’ başlıklı etkinliğinde konuştu. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle kurulan ‘Kentsel Dönüşüm Başkanlığı’ uygulamasını eleştiren İmamoğlu, “O kadar ucu açık bir kavram ki. Yani TOKİ gibi bir kurum daha: Kentsel Dönüşüm Başkanlığı. Her şeyi yapabiliyor! Biz Şehircilik Bakanı’na bambaşka bir şey anlattık mesela. Çok da sıcak baktı. Bunun bir kanunla bile desteklenmesi gerektiğini biz kendisine ifade ettik. Hatta birkaç yerde buna olumlu cevap da ve açıklaması da oldu Sayın Bakan’ın. Sizlerin bile içinde olduğu bir mekanizmanın, bilgi paylaşımının seri yapıldığı, bir sahanın olgunlaşmasını istedik. Şeffaflık istedik. Ama şeffaflık yerine ne tercih ediliyor? Büyükşehir Belediyesi’ni bile yok sayan bir sistem tercih ediliyor. Bütün bunlar sıkıntılı işler. Bunların hepsini çözebilecek yöntemler var sevgili dostlar. Tek koşul var: Paylaşmak. Kamu yöneticisinin beyninin arka kısmında başka bir hesap olmayacak. Hesap net: Milletin lehine, milletin çıkarına, bu milletin hayatını koruyacak, geleceğini güzelleştirecek usul ve üslupla yöntem bulma meselesi. Ama tercih, başka yönde” dedi. 

Şahane Hayatım'da Gerçeği öğrenip silahını çeken Macit’in kimi vurdu! Meteoroloji güncel verileri açıkladı! Bugün hava durumu nasıl olacak? Ne zaman psikoloğa gitmeliyim? Neden psikoloğa gitmeliyiz?  Gaddar'da Enver’in Ekber’in teklifine nasıl cevap verecek? Yargı'da Ilgaz kayıp! Ceylin, emniyette Yeliz’in üstüne saldırıyor!