İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu: İmar yağmacılığına, imar dolandırıcılığına son verdik

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), “Yeni Yatırımlar Yeni Atılımlar” maratonu kapsamında Baltalimanı Yaşam Vadisi 1. Etap açılışını gerçekleştirdi. Baltalimanı Yaşam Vadisi’nin ilk bölümü; İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP İstanbul milletvekili Gökan Zeybek, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ve bölge halkının katılımlarıyla düzenlenen törenin ardından hizmete girdi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Baltalimanı Yaşam Vadisi 1. Etap açılışında konuştu. “Ekrem İmamoğlu'yla olan dertlerini anlıyorum” diyen İmamoğlu, “Bu göreve geldiğimizden bu yana, İBB olarak, Ekrem İmamoğlu olarak bir kişinin arsasına özel imar vermedik. Tek bir kişinin, tek bir kurumun arsasına imar artışı vermedik. Ama biz şunu yaptık: İmar yağmacılığına, imar dolandırıcılığına son verdik. İstanbul'u dertleniyorlar, biliyorum. Bu yönünü kapattığımız için dertleniyorlar. İstanbul'u yeniden almak için de hayal kurduklarını görüyorum. Kursunlar. Artık İstanbul, bir avuç insanın ya da birkaç kişinin ya da ‘Aşkım’ diyen kişinin hayali olmayacak. İstanbul, 16 milyon milletin hayali olacak. İstanbul, bu pırlanta gibi yüz binlerce çocuğumuzun hayallerini süsleyecek. O bakımdan, bizim bu güzel sunduğumuz alanların, onların rant hayallerini yok ettiğinin farkındayım. O iş bitmiştir. Artık İstanbul, İstanbul'un 16 milyon insanına aittir. Hep öyle kalacaktır” ifadelerini kullandı. 

Tenis topunun üzerine oturursanız ne olur? Paralel evren teorisi gerçek mi oluyor? Karaciğer yağlarına maydanoz kürü! Meteoroloji güncel verileri açıkladı! Bugün hava durumu nasıl olacak? Ahmet Davutoğlu'ndan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na tebrik ziyareti Kuruluş Osman'da Osman Bey’in hedefinde Mekece kalesi var