Hem stresi hem kilonuzu bu besinlerle yönetin

Uzman Diyetisyen Çisem Gündüz Gizir, mutluluk hormonu olarak da bilinen ’serotonin’in ruh halini olumlu yönde etkileyen ve iştah metabolizması üzerinde de oldukça etkili bir hormon olduğunu, serotonin eksikliğinin uykusuzluk, yeme bozukluğu, depresyon, migren hatta obeziteyi bile tetikleyebildiğinin araştırmalarla ortaya konduğunu söyledi.

      Uzman Diyetisyen Çisem Gündüz Gizir, mutluluk hormonu olarak da bilinen 'serotonin'in ruh halini olumlu yönde etkileyen ve iştah metabolizması üzerinde de oldukça etkili bir hormon olduğunu, serotonin eksikliğinin uykusuzluk, yeme bozukluğu, depresyon, migren hatta obeziteyi bile tetikleyebildiğinin araştırmalarla ortaya konduğunu söyledi.

     Acıbadem Adana Hastanesi'nde Uzman Diyetisyen Gizir, vücuttaki serotonin miktarını artırmak için tüketilmesi gereken besinleri ve bu besinlerle yapılabilecek tarifleri şu şekilde paylaştı: 

"Kalp sağlığı için muz 

      Kokusuyla bile mutluluk veren besinlerden muz; içerdiği yüksek potasyum ve vitamin B sayesinde serotonin miktarını arttırmaya yardımcı oluyor. Yüksek tansiyonu dengelemeye ve damar tıkanıklığını önlemeye de yardımcı olan muz, kalp-damar  s ağlığımız için de tüketmemiz gereken besinlerden biri. 

       Ne kadar tüketmeli: 1 küçük boy muz ve 1 bardak süt ile hem kan şekerinizi dengeleyen hem de günü daha mutlu geçirmenizi sağlayan bir ara öğün yapmak mümkün. 


Meteoroloji güncel verileri açıkladı! Bugün hava durumu nasıl olacak? Meteoroloji güncel verileri açıkladı! Bugün hava durumu nasıl olacak? Kardeşlerim'de Akif ile Süreyya köşeye sıkışıyor Mutfak Bahane final gününe sevilen sanatçı Gülşah Buzlu damga vurdu!