HDP'den ittifak açıklaması

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ittifak tartışmaları üzerine konuştu. Buldan, "Herhangi bir ittifak içinde yer alma arayışımızın olmadığını açıklıkla vurguluyoruz." dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ittifak tartışmaları üzerine konuştu. Buldan, "Herhangi bir ittifak içinde yer alma arayışımızın olmadığını açıklıkla vurguluyoruz." dedi.

HDP, 2023 cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri öncesi ve sonrasına dönük tavrını ve ilkelerini açıkladı. HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, "Barışa Çağrı" adını verdiği deklerasyon üzerine konuşma gerçekleştirdi.

Pervin Buldan konuşmasında, "Çözümsüzlüğün başlıca kaynağı Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini değiştirmek istiyoruz. Otoriter ve tekçi sistemin yerine çoğulcu demokratik sistemin tesis edilmesini sağlamaktır." ifadelerini kullandı. Buldan ittifak tartışmalarıyla ilgili, "Herhangi bir ittifak içinde yer alma arayışımızın olmadığını açıklıkla vurguluyoruz"idiye belirtti.

Buldan konuyla ilgili şunları söyledi:

"Bizler, parlamento seçimleri için ‘Demokrasi İttifakı’ şiarıyla; halklar ve barış ittifakı, kadın dayanışması ve ittifakı, ekoloji ittifakı anlayışı temelinde, toplumsal ve siyasal muhalefet, emek, kadın ve gençlik hareketleri ile en geniş birlikteliği ve ortak mücadele zeminini büyütme ve bu yoldaki güçlü yürüyüşümüzü sürdürme kararlılığındayız. Bunun dışında herhangi bir ittifak içinde yer alma arayışımızın olmadığını açıklıkla vurguluyoruz."

"KÜRT SORUNU" TARTIŞMASI

Buldan konuşmasının devamında, "Kürt sorununa" dikkat çekti. Buldan, "HDP sorunun çözümü için hazırdır. Meclis çözüm zeminini kurarark demokratik müzakere yöntemiyle tüm toplum için geleceğin kazanılmasına ön ayak olmalıdır. Diyalog temel düstürumuzdur" dedi.

DİYALOG ÇAĞRISI

Öte yandan açıklanan deklarasyonda, "Savaş politikaları, silah ve çatışma yöntemleri yerine, diyalog ve müzakere seçeneklerinin kendini tarihsel olarak dayattığı ve güncel olduğu aşikârdır. Bunun için Türkiye halklarının tümünün yararını ve geleceğini düşünerek herkes özveride ve fedakârlıkta bulunarak adım atmalıdır. Sorunlarımızı şiddet aracılığıyla değil; konuşarak, müzakere ederek, diyalog yoluyla çözmek temel düsturumuzdur" ifadeleri yer aldı.

Meteoroloji güncel verileri açıkladı! Bugün hava durumu nasıl olacak? Mucize sağlık kaynağı Zerdeçalın 11 faydası! Survivor All Star 2024 102. Bölüm Fragmanı izle Konya’da korkutan deprem! Son dakika depremler ‘Yargı’da büyük finale 4 bölüm kala gerilim yeniden tırmanıyor! Dolar kaç TL oldu? 1 Mayıs güncel döviz fiyatları!