Hamilelik çatlakları nasıl geçer?

Vücutta oluşan çatlaklar hamilelikte sık görülür fakat hemen hemen herkes hayatının herhangi bir döneminde çatlaklar ile mücadele ediyor. Vücutta hemen hemen her yerde çatlak izleri olabilir, ancak bunlar en çok karın bölgesinde, göğüslerde, üst kollarda, kalçalarda ve kalçaların üst kısmında yaygın olarak görülür.Çatlakları önlemek için neler yapılır?

Vücutta oluşan çatlaklar kilo alımı kaynaklı cilt gerilmesinin ve vücuttaki kortizonun artmasının bir sonucudur. Kortizon, adrenal bezleriniz tarafından doğal olarak üretilen bir hormondur . Bununla birlikte, bu hormonun çok fazla olması cildinizin esnekliğini kaybetmesine neden olabilir. Birçok kadın, hamilelik sırasında gelişmekte olan bebeğe yer açmak için ciltin gerilmesi sonucu çatlak geliştirebilir. Vücuttaki çatlaklar bazen hızla kilo aldığınızda veya kilo verdiğinizde ortaya çıkar. Gençlerde ise ergenlik dönemindeki ani bir büyüme hamlesi nedeniyle çatlak izleri görülebilir.

Galatasaray EMS Yapı Sivasspor Maçı Geniş Özete ve Golleri! Meteoroloji güncel verileri açıkladı! Bugün hava durumu nasıl olacak?