Hac kura tarihleri belli oldu mu? Hac kuraları ne zaman çekilecek?

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş tarafından geçtiğimiz günler de Hac kontenjanına dair açıklamalar yapılmıştı. Başvuruları sona eren hac kayıtları ve kura tarihine ilişkin tüm merak edilenler haberimizin detay kısmında...

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş tarafından geçtiğimiz günler de Hac kontenjanına dair açıklamalar yapılmıştı. Başvuruları sona eren hac kayıtları ve kura tarihine ilişkin tüm merak edilenler haberimizin detay kısmında...

 HAC KURALARI NE ZAMAN ÇEKİLECEK?

Bu sene hacca gidecek adaylar, 15 Şubat çarşamba günü çekilecek kurayla belirlenecek.

Hac ibadetini yerine getirmek isteyen 83 bin 430 aday, 15 Şubat'ta katsayıya dayanan kura sistemiyle belli olacak. 

HAC KAYITLARI DEVAM EDİYOR

Bir televizyon programına konuk olan konuk olan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş 2020 senesi hac kurasında çıktığı halde hacca gidemeyenlerin bir kısmının geçen sene gidebildiğini ama 65 yaş sınırına takılıp gidemeyenlerin bu yıl kuraya girmeden hacca gidebileceklerini belirtti.

Geçtiğimiz senelerde hac için kayıt yaptırmış olan 2 milyon 200 bine yakın hacı adayının kayıtlarının yenilendiğini ifade eden Başkan Erbaş, “Yeni kayıt olmak isteyenler 5 Ocak itibariyle e-Devlet üzerinden kayıtlarını yaptırmaya başladılar. 26 Ocak’ta bitiyordu ancak ön kayıt için gelen taleplerin fazla olduğunu gördük ve biz bu tarihi 31 Ocak tarihine kadar uzattık.” dedi. Hac kayıtları e-devlet üzerinden yapabilecek.

ÖN KAYIT ÜCRETİ 250 TL OLARAK BELİRLENDİ

Hac ve Umre Genel Müdürlüğü hac.gov.tr sayfasından ve tüm il ve ilçe müftülüklerinden bilgi alınabiliyor. Hac ön Kayıt ücretİ ilk defa kayı yaptıracaklar için 250 TL olarak belirlendi.

"83 BİN 430 KİŞİ AĞIRLANACAK"

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Hac kontenjanında salgın öncesine dönüldüğünü duyurdu. Erbaş, "65 yaş üstü dahil 83 bin 430 hacı adayımızı kutsal topraklarda ağırlayacağız." dedi.

HAC ÖN KAYITLARI NASIL YAPILIR?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, 2023 senesinde hac için ilk defa kayıt yaptıracak olan veya kayıtlarında güncelleme yaptırmak isteyenlerin işlemlerini 5-26 Ocak 2023 tarihleri arasında e-Devlet üzerinden yapabileceğini duyurdu. Geçtiğimiz senelerde olduğu gibi hac ön kayıtları e-Devletten gerçekleşecek.

İlgili bankalara kesinleşen tarihlerde vatandaşlar ön kayıt ücreti yatırılacak. "www.hac.gov.tr" sayfasında yayımlanacak linkten e-devlet kimlik doğrulaması gerçekleşecek. Elektronik şekilde "http://hac.diyanet.gov.tr" internet sitesine veya müftülüklere başvurup "Oda Tercihli Konaklama" ve "Otel Konaklama" türlerinden birini tercih ederek kayıtlar yapılıyor.

2023 HAC ÜCRETLERİ NE KADAR?

Hac ücretleri için detaylı bilgiye Hac ve Umre Genel Müdürlüğü hac.gov.tr sayfasından ve 0859 260 1313 çağrı merkezlerinden ulaşabilirsiniz.

Ortalama fiyatlar ise şu şekilde;

Hac ibadeti ücretleri, Suudi Arabistan'ın resmi para birimi olan Riyal cinsinden belirleniyor. Hac fiyatları her sene kişi başı ortalama 20 bin riyal ile 40 bin riyal arasında değişiklik göstermektedir.

2 Kişilik Oda : 175.097 Türk Lirası

3 Kişilik Oda : 165.364 Türk Lirası

4 Kişilik Oda: 150.955 Türk Lirası

Meteoroloji güncel verileri açıkladı! Bugün hava durumu nasıl olacak? Survivor All Star 2024 99. Bölüm Fragmanı izle Damar tıkanıklıklarını önlemenin 7 etkili yolu! Tarihte bugün ne oldu? 30 Nisan İşte tarihte güne damga vuran olaylar Gastroenterit (Mide Gribi) bahar aylarında daha sık görülüyor! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete'de bugün! Kararlar Resmi Gazete'de!