Grip aşısı , koronavirüsten korur mu?

Grip aşısı koronavirusten korur mu ? bu sorularının Farmakoloji Uzmanı Doç. Dr. İsmail Mert Vural yanıtladı."Grip aşısı olunca koronavirüsten korunmuş olmuyoruz. Vatandaşlarımızın net şekilde bilmesi lazım; yalancı bir güvene girilmemesi lazım. 'Grip aşısı oldum, artık bu sene koronavirüs geçirmem' veya 'bu aşı beni koronavirüsten de korur' diye düşünmemesi lazım. Grip aşısı bizim o dönemde koronavirüs enfeksiyonu olup, koronavirüsü daha ağır geçirmemizi engeller" açıklamalarında bulundu.

Grip aşısı , koronavirüsten korur mu?

Doç. Dr. Vural, yaptığı açıklamada grip aşının mevsimsel gribe karşı korunmak için genellikle eylül ayından itibaren aralık sonuna kadar yılda bir defa yapıldığını söyledi.

Vural, "Ama genellikle nisan-mayıs ayına kadar mevsimsel gripler uzayabiliyor, mart ayının sonuna kadar yapılmasını tavsiye ediyorum. Özellikle risk grubunda olan 60 yaş üstü, kronik rahatsızlığı olan hastalarda veya kanser hastalarında, sağlık personelinde grip aşısının yapılmasını öneriyoruz.

Daha önce grip aşısı olup alerji olan kişilerde dikkat etmek gerekiyor. 'Şu grup grip aşısı olmasın' diyemiyoruz; ama aile hekimine danışıp grip aşısı olunmasında fayda var" dedi.

Meteoroloji güncel verileri açıkladı! Bugün hava durumu nasıl olacak? VavaCars Fatih Karagümrük Galatasaray Maçı Geniş Özeti ve Golleri Fenerbahçe Mondihome Kayserispor Maçı Geniş Özeti ve Golleri Daha kaliteli uyku için 10 yöntem Gaddar’da Aydan Dağhan deliye döndürdü! Sarımsağın faydaları