Google verilerine göre Türkiye’nin 2023 arama trendleri

Her yılın son günlerinde dünya geneli ve ülkeler özelinde yıl boyunca en çok aranan kavram ve soruları paylaşan Google, 2023 verilerini yayınladı.

Türkiye’nin son bir yıldaki deprem ve seçim gibi gündemlerinin izinin sürülebildiği listede yılın en çok aranan isimleri Sinan Oğan, Dilan Polat, Zaha, Kemal Kılıçdaroğlu ve Muharem İnce oldu.

Google verileri, yıl boyunca Türkiye’de popüler kültüre yön verenleri de bir kez daha hatırlattı. Antidepresan, Enerji, Bi’ Tek Ben Anlarım, Müphem ve Ali Cabbar sözleri en çok merak edilen şarkılar olurken; TV yapımları arasında ise en çok aratılanlar Yalı Çapkını, Wednesday, Kızılcık Şerbeti, Aile ve Hudutsuz Sevda oldu.

“İsimler”, “Nerede”, “Nasıl”, “Ne Zaman”, “Kaybettiklerimiz”, “Diziler”, “Tarifler”, “Şarkı Sözleri”, “Ne Giyilir”, “Hissediyorum…” gibi başlıklar altında yılın en çok arananlarında ilk 5’e girenler şöyleydi:

Şahane Hayatım'da Gerçeği öğrenip silahını çeken Macit’in kimi vurdu! Gaddar'da Enver’in Ekber’in teklifine nasıl cevap verecek? Yargı'da Ilgaz kayıp! Ceylin, emniyette Yeliz’in üstüne saldırıyor! Meteoroloji güncel verileri açıkladı! Bugün hava durumu nasıl olacak? Ne zaman psikoloğa gitmeliyim? Neden psikoloğa gitmeliyiz?  Bu Cuma Vizyonda Yer Alacak Filmler Belli Oldu!