Fibromiyalji hastalığı nedir? Belirtileri nelerdir? Ağrılar nerelerde olur?

Son günlerde sık sık adı duyulmaya başlanan fibromiyalji merak konusu olmaya başlandı. Fibromiyalji nedir ? Fibromiyalji, genel kas ağrıları ve vücuttaki belirli noktalarda kronik ağrı ile karakterize bir yumuşak doku romatizmasıdır. belirtileri nelerdir? Fibromiyalji noktaları nelerdir? Fibromiyalji atakları nasıl olur? Fibromiyalji tedavisi nasıl yapılır? hangi yöntemler kullanılır?Fibromiyalji tedavisi nasıl yapılır? Fibromiyalji için hangi doktora gidilmeli? soruların cevabı haberimizde...

Fibromiyalji, genel kas ağrıları ve vücuttaki belirli noktalarda kronik ağrı ile karakterize bir yumuşak doku romatizmasıdır.

Hastalığa yorgunluk, uykusuzluk, depresyon gibi çeşitli fiziksel ve psikolojik belirtiler de eşlik eder. Toplumun yaklaşık %3’ünde görülen fibromiyalji sendromuna kadınlarda daha sık rastlanır.

Nedeni tam olarak bilinmemekle birlikte genetik ve çevresel faktörlerin bir araya gelmesiyle tetiklediği tahmin edilmektedir.

Belirtiler subjektiftir ve herhangi bir testle ölçülemez. Hastalığın bilinen net bir nedeni yoktur ve bu sebeple sıklıkla başka hastalıklarla karıştırılır.

Meteoroloji güncel verileri açıkladı! Bugün hava durumu nasıl olacak?