FETÖ'nün Perde Arkası 15 Temmuz'da TRT Ekranlarında!

TRT, 15 Temmuz Darbe Girişimi'nin 7. yıldönümü için özel olarak iki film hazırladı. "İtiraf" ve "Yirmi Sekiz" adlı filmler aracılığıyla FETÖ mensuplarının nasıl iletişim kurdukları ve faaliyetlerinin ortaya çıkması izleyicilere aktarılacak. Yapımcı Halis Cahit Kurutlu, filmin yapım sürecinde yaklaşık 150 kişilik bir ekibin yer aldığını belirterek, aksiyon sahnelerinin izleyiciler tarafından olumlu bir şekilde karşılanacağını ifade etti.

FETÖ tarafından gerçekleştirilen hain darbe girişiminin 7. yıl dönümüne saatler kaldı. Türk halkının cesareti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın zekası ve sağduyusu sayesinde bu hain saldırı püskürtüldü. TRT ekibi ise 'İtiraf' ve 'Yirmi Sekiz' adlı filmler aracılığıyla FETÖ yapılanmasının 15 Temmuz öncesinde kurdukları iletişimi izleyicilere aktardı.

Yapımcılığını Cemil Cengiz’in üstlendiği, senaryosu Ahmet Köşeoğlu tarafından yazılan filmin yönetmen koltuğunda Emrah Şendur otururken görüntü yönetmeni olarak Erkut Özkalaycı yer alıyor. Ceyhun Mengirlioğlu’nun başrolünü oynadığı filmde; Yaprak Medine, Mia Elif Öcal, Bahtiyar Memili, Kahraman Sivri, Taner Turan, Cengiz okuyucu, İlkay Akdağ, Hakan Bilgin, Ubeyd Ünal, Mert Kanpalta, Emrecan Kutlu, Mert Carim, Selami Üstübi ve Turgay Baydur oynuyor.

"FİLM 'ETKİN PİŞMANLIK' KAVRAMINI ELE ALIYOR."

İtiraf filmi yapımcısı Halis Cahit Kurutlu, geçtiğimiz iki yılda yine FETÖ ihanetini anlatan dökü-drama tarzında "Mahrem" ve "Kumpas" isimli iki mini dizinin yapımını gerçekleştirmişti. İtiraf filminin 15 Temmuz darbesi sonrası yürütülen soruşturma ve dava süreçlerine yönelik araştırmalarda karşılaştıkları gerçek yaşanmış olaylardan esinlenilerek hazırlanan kurmaca bir film olduğunu söyleyen Kurutlu, filmin yazım sürecinin yaklaşık 6 ayda tamamlandığını dile getirdi. Çekimlerin üç hafta sürdüğünü anlatan Kurutlu, "Bir haftası Sakarya’da, iki haftası ise İstanbul’da gerçekleştirildi. Konunun önemine binaen filmin cezaevinde geçen bölümlerinin gerçekliğine özellikle dikkat ettik" dedi. Ayrıca Kurutlu, "Film FETÖ’nün çözülmesinde ve bozguna uğramasında kritik öneme haiz, üyelerin, örgütle ilgili bildiklerini yargıyla paylaşması anlamını taşıyan ‘etkin pişmanlık’ kavramını merkeze alıyor." şeklinde konuştu.

150 KİŞİLİK EKİP

FETÖ mensuplarının birbirleriyle nasıl iletişime geçtiklerini ve uyguladıkları taktikleri incelikle işlediklerini ifade eden Kurutlu, filmin çekim sürecinden şu şekilde bahsetti:

"Sahneler Sakarya'da bulunan kapalı cezaevinde gerçek koğuşlarda çekildi. Yapım sürecinde yaklaşık 150 kişilik bir ekip yer aldı. İstanbul’da gerçekleştirdiğimiz aksiyon sahnelerimiz izleyici de güzel bir karşılık bulacak."

"ÖRGÜTÜN YAPAMAYACAĞI ŞEY YOK."

Uzun yıllardır FETÖ konusunda yeni şeyler öğrenmeye gayret eden biri olduğunu söyleyen Kurutlu, "Ne öğrendin? diye sorsalar ‘şaşırmamayı’ derim. Çünkü bu yapının yapmayacağı, yapamayacağı hiçbir fiil, aşmayacağı hiçbir hâd yok maalesef" diyerek filmi izleyenlerde bilinç ve şuur duygularını uyandırmasını istediğini aktardı.

70. Gillette Milliyet Yılın Sporcusu Ödülleri Kazananlarını Açıkladı! Tarihte bugün ne oldu? 9 Mayıs tarihte güne damga vuran olaylar ALES hangi tarihte yapılacak? ALES başvuruları ne zaman başlayacak? Çölyak hastalığı, duygusal ve sosyal yaşam üzerindeki etkisi vardır Meteoroloji güncel verileri açıkladı! Bugün hava durumu nasıl olacak? Aldatmak'ta Güzide yeni bir çıkmaza giriyor