Farklı ülkelerdeki 10 sıradışı olan şeyler!

Farklı ülkelerde yaşayan insanların gelenek ve görenekleri de birbirinden farklılık gösteriyor. Yeni bir ülkeye seyahat ettiğimizde o ülkenin kültürü ile ilgili bilgi edinmeye çalışmayız. Oysaki diğer ülkelerde görülebilecek çok farklı şeyler var. Kültürümüzde kabul ettiğimiz bazı şeyler, diğer ülkelerde olağan dışı kabul edilebilir.

1. Japonya’da, birçok caddenin adı yoktur

Japonya’da sokak isimleri yerine blok ve bölüm numaraları kullanılıyor. Bu yüzden orada “6. blokta çalışıyorum” veya “3. bölümde yaşıyorum” gibi şeyler duymak oldukça yaygın. Bu kuralın ana caddeler ve otoyollar gibi bazı istisnaları bulunuyor.

Bu sistem ilk başta oldukça kafa karıştırıcı görünebilir, ancak bir haritanız varsa, birkaç saniye içinde ihtiyacınız olan bloğu bulmak oldukça kolay. Şüphesiz bu yöntem sokak isimlerini aramaktan çok daha kolay ve hızlı.

Gaddar’ın yeni bölümüne Dağhan ve Korkut yeniden karşı karşıya geliyor Hayırsız adasından suya atlayan Ilgaz kurtulabilecek mi? Meteoroloji güncel verileri açıkladı! Bugün hava durumu nasıl olacak? Şahane Hayatım'da Didem’in Şebnem’e karşı yeni planı hayata geçiriyor!