EYT'de hem sevindirecek hem de üzecek açıklama! EYT çıkarsa bu yaşın altındakiler emekli olamayacak

Asgari ücrete rekor zam ve emeklilikte yaşa takılanların durumuyla ilgili çalışma hükümetin gündeminde. Türkiye'de yüzbinlerce insan için kangren haline gelen EYT sorunu için de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çalışma yapılması konusunda talimat vermişti. İşte o çalışma başladı ve emeklilikte yaşa takılanların sorunlarının çözüleceği açıklandı. AK Parti kulislerinden gelen bilgilere göre EYT çıkarsa hangi yaş grubunun bundan etkileneceği de ortaya çıktı.

EYT için Almanya ve Finlandiya modelleri de inceleniyor. Almanya ve Finlandiya modelinde uygulanan formüle göre belli bir yaş kriterini sağlayan sigortalıya emekliliğine kaç yıl kalmışsa her yıl belli oranda kesinti yapılarak emekli olma imkanı sunuluyor.

Muğla'da aranıyordu! Eski eş cinayeti Müge Anlı’ya itiraf etti Tenis topunun üzerine oturursanız ne olur? Paralel evren teorisi gerçek mi oluyor? Meteoroloji güncel verileri açıkladı! Bugün hava durumu nasıl olacak? Karaciğer yağlarına maydanoz kürü! Ardahan ve Kars’ın Suları, Meraları Maden Tehdidi Altında