Evde bakım maaşı yatan iller hangileri? Evde bakım maaşı sorgulama

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her ay ödenen evde bakım parası yatan iller için sorgulama işlemleri başladı. Ağustos ayının ortasına gelinmesi ile birlikte engelli vatandaşlar ve ailelerine ekonomik olarak sağlanan destek olarak bilinen evde bakım maaşı yattı mı, hangi illerde? İşte evde bakım maaşı yatan iller listesi 15 Ağustos 2022.

Evde bakım maaşı sorgulamaları başladı. Evde bakım parası; hasta, yaşlı, engelli ve bakıma ihtiyacı olan vatandaşlara devlet tarafından verilen yardım olarak biliniyor. Temmuz zammı ile birlikte 2.706 lira olan evde bakım parası 3.340 TL olarak belirlendi. Peki; Evde bakım maaşı ne zaman yatacak? İşte Evde bakım maaşı yatan iller listesi 15 Ağustos 2022.

EVDE BAKIM MAAŞI YATTI MI, YATAN İLLER NELER?

Bakanlıkça ödemeleri yapılan evde bakım maaşının Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 15-31 Ağustos tarihlerinde hesaplara yatması bekleniyor.

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA NASIL VE NEREDEN YAPILIR?

Evde bakım aylığı ödemelerinin hesabınıza yatıp yatmadığını SMS veya e-Devlet sistemi üzerinden sorgulayabilirsiniz.

Devlet dairelerinde yapılan pek çok işlemi online olarak gerçekleştirmemizi sağlayan e-Devlet'in "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" sayfasından evde bakım aylığı sorgulanabiliyor. Sisteme kayıtlı olan vatandaşlar, şifreleri ve T.C kimlik numaralarıyla sorgulama işlemini gerçekleştirebiliyor.

EVDE BAKIM PARASI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

Mucize sağlık kaynağı Zerdeçalın 11 faydası! Meteoroloji güncel verileri açıkladı! Bugün hava durumu nasıl olacak? Survivor All Star 2024 102. Bölüm Fragmanı izle Dolar kaç TL oldu? 1 Mayıs güncel döviz fiyatları! Turkcell'den sevindiren 30. yıl kampanyası! Tarifeler çifte katlanıyor Şahane Hayatım 26.Bölüm Fragmanı izle