Ev hannımlarına müjde! Sigortalı işte çalışmamış olsanız bile nasıl emekli olacaksınız?

Hiç sigorta girişi olmayan ev hanımlarına borçlanma ile emeklilik yolu açılıyor.Çocukların anne bağından kopmaması için doğumdan sonra yarım zamanlı çalışma, doğum izni sırasında maaşın ödenmesi gibi uygulamalar var. Annelere emzirme ödeneği bile veriliyor. Çalışan kadınlar kadar kendisini ailesine adayıp çalışmayanlar da var, ev işleri ile ailesine destek olan binlerce kişi var. İşte ev hanımları nasıl emekli olabilir sorusunun yanıtları aşağıda..

Ev hanımları emekli olma başvuru şartları nedir? Sigortası olmayan ve 25 yıl evli kalan kadınlara emeklilik hakkı verilmesini düzenlemesini ön gören Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı 'na sunuldu.

Söz konusu kanun teklifinin Plan Bütçe Komisyonu 'na gönderilmesi ve daha sonra işleme alınması bekleniyor. Teklif TBMM Genel Kurulu'ndan da geçtikten sonra düzenleme hayata geçecek ve ev hanımlarına emeklilik hakkı verilecek.

Meteoroloji güncel verileri açıkladı! Bugün hava durumu nasıl olacak? Dağhan herkesi ters köşeye yatırarak Korkut’a zehir enjekte etti! Şahane Hayatım'da Şebnem ve Melisa’nın aynı cephede hareket ediyor! Trabzonspor Gaziantep FK Maçı Geniş Özeti ve Golleri Amedspor 1. Lig'e çok yakın! Diyarbakır'da Amedspor kutlaması!