Engelli gence aile boyu işkence

Erzurum’da yaşayan zihinsel engelli 27 yaşındaki Muhammed Lütfü Arpat, aynı apartmanda oturduğu genç kızı kolundan tutup arkadaş olmak istediğini söyledi.

 İddiaya göre genç kız, bağırarak yardım istedi. Daha sonra korkup evine doğru koşmaya başlayan Arpat’ı yakalayan genç kız onu yere yatırdı ve yanına gelen ablasıyla birlikte vurmaya başladı. Bu sırada apartmandan çıkan genç kızın eniştesi ise engelli genci dakikalarca dövdü.

Kamera kayıtlarına göre bu işkence anları tam 12 dakika sürdü. Burnu kırılan ve vücudunun çeşitli yerlerinde çürükler oluşan engelli Muhammed’i babası Sinan Arpat şikayetçi olduklarını belirterek şunları söyledi: “Genç kız ablasıyla beraber apartmanın bahçesinde yakaladıkları Muhammed’i yere indirip dövüyor. Apartmandan komşular ‘bu çocuk özürlü vurmayın’ diyor ‘Siz karışmayın’ diyerek hunharca oğlumu dövüyorlar. Ona kimsenin vurma hakkı yok. Suçu varsa, devlet verir. O kamere kayıtlarını izledikçe içimiz paramparça oluyor. Oğlum geceleri yaptırdığımız iğnelerle uyuyabiliyor.” Zihinsel engelli Muhammed Arpat’ı dövenlerin de polis merkezine giderek taciz suçlamasıyla şikayetçi oldukları belirtildi.


18 Mayıs 2024 Resmi Gazete'de bugün! Kararlar Resmi Gazete'de! Tarihte bugün ne oldu? 18 Mayıs İşte tarihte güne damga vuran olaylar Erdoğan imzaladı! Atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de! Meteoroloji güncel verileri açıkladı! Bugün hava durumu nasıl olacak? Survivor All Star 2024 117. Bölüm Fragmanı izle Cevdet Yılmaz açıkladı: Kamu çalışanına destek geliyor