Emekli maaşı ne kadar oldu? Zam sonrası Bağ-Kur, SSK emekli ve dul - yetim maaşı hesaplama tablosu

Emekli maaşı ne kadar oldu? Emekliye zam oranı yüzde 19,77'den yüzde 25'e yükseltildi. 2023 Temmuz zammı ve memur maaşları için kanun teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'ndan geçti. Şimdi ise milyonlarca vatandaş ' ben ne kadar emekli zammı alacağım' sorusuna yanıt arıyor. İşte emekli maaşı ve dul- yetim maaşı hesaplama tablosu...

Emekli maaşı ne kadar oldu? Zam sonrası Bağ-Kur, SSK emekli ve dul - yetim maaşı hesaplama tablosu

Emekli zammı 2,7 milyon memur emeklisi ile yaklaşık 15,5 milyon SSK ve Bağ-Kur emekli maaşı düzenlemesini ilgilendiriyordu. Emekliye zam oranı yüzde 19,77'den yüzde 25'e yükseltildi. 2023 Temmuz zammı ve memur maaşları için kanun teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'ndan geçti. 

Emekli maaşı kanun teklifi Genel Kurul sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girecek.

Karar sonrası en çok merak edilen ise maaşlar oldu. TÜİK'in 6 aylık enflasyon rakamlarını duyurması sonrası memur, SSK, Bağ-Kur emekli zammı belli oldu. Buna göre zam oranı memur emeklisi için yüzde 17,55 olurken, SSK, Bağ-Kur emeklisi içinse bu rakam yüzde 19,77 olarak gerçekleşti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararı sonrası memur emeklisi maaşı zam oranı, yüzde 7,45, SSK ile Bağ-Kur emekli maaşı yüzde 5,23 ek zam alarak yüzde 25'e yükseldi.

Denizbank'tan CNN TURK programındaki açıklamlara yalanlama Meteoroloji güncel verileri açıkladı! Bugün hava durumu nasıl olacak? Bu Cuma Vizyonda Yer Alacak Filmler Belli Oldu!