Ekrem İmamoğlu: Türkiye'ye hizmette rekabet olur, ama ayrı-gayrı olmaz

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “100. Yılda Olimpiyat Hedefine Doğru” başlıklı buluşmada konuştu. İmamoğlu, “Bu iş-hedef birliği, bu yolculukta ayrışmadan, birlikte koşuyu gerektiriyor. Sporumuza, gençlerimize, halkımıza, Türkiye'ye hizmette rekabet olur; ama çok net söylüyorum, ayrı-gayrı olmaz. ” ifadelerini kullandı. 

TÜRKİYE'YE HİZMETTE REKABET OLUR; AMA AYRI-GAYRI OLMAZ

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “100. Yılda Olimpiyat Hedefine Doğru” başlıklı buluşmada konuştu. İmamoğlu, aralarında Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve Galatasaray Başkanı Dursun Özbek’in de bulunduğu, spor dünyasının birçok ünlü isminin bir araya geldiği toplantıda yaptığı konuşmada, “Ben, olimpiyat mücadelesini, olimpiyatları İstanbul'a getirmeyi ve burada ev sahipliği yapmanın, Atatürk'ün bize bir mirası gibi görüyorum. Ve sanki onun bize emanet ettiği değerli bir hedef ve onu başarmanın Atatürk'e olan bir borcu ödemek olduğunu düşünüyorum” dedi. 31 Mart 2024 yerel seçimlerindeki rakibi Murat Kurum’un da spor kulüplerine yaptığı ziyaretlerde İstanbul’un olimpiyat yolculuğuna devam edeceği yönündeki sözlerinin kendisini sevindirdiğini belirten İmamoğlu, “Çünkü bu iş-hedef birliği, bu yolculukta ayrışmadan, birlikte koşuyu gerektiriyor. Sporumuza, gençlerimize, halkımıza, Türkiye'ye hizmette rekabet olur; ama çok net söylüyorum, ayrı-gayrı olmaz. Bu yolculuğu da ortaya koyduğumuz her projeyi de sahiplenebilirler; hiç sorun yok. Çünkü ortaya koyduğumuz her projemizi, diğer siyasilerin ve devletimizin benimsemesi ve destek olması, inanın bizi sadece mutlu eder ve sevindirir” diye konuştu. İstanbul’un, bulunduğu coğrafya, kültürü ve stratejik konumuyla olimpiyatları en çok hak eden şehir olduğunun altını çizen İmamoğlu, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak; herkesi, tüm kurumlarımızı, sporcularımızı, federasyonlarımızı, olimpiyat komitemizi, kulüplerimizi, tüm İstanbul ve Türkiye halkını bir kez daha olimpiyat hedefi etrafında, o meşalenin çevresinde kenetlenmeye çağırıyorum” ifadelerini kullandı. 

En güzel resimli duygusal Anneler Günü mesajları 2024 Meteoroloji güncel verileri açıkladı! Bugün hava durumu nasıl olacak? Şahane Hayatım’da Didem Şebnem’e karşı büyük bir zafer kazanıyor! Hafta finaline sevilen sanatçı Mehtap Yılmaz damga vurdu