Ekrem İmamoğlu: 'Çalmıyor ama Çalışıyor'un yerini 'Hem çalmıyor hem Çalışıyor kardeşim' aldı

İmamoğlu, “Biz göreve gelince bir anlayışı daha değiştirdik. Ne vardı daha önce? Kötü bir laf; ‘Çalıyor ama çalışıyor!’ Şimdi ne diyor biliyor musun millet? ‘Hem çalmıyor hem çalışıyor kardeşim.’ Hem de atom karınca gibi çalışıyor” ifadelerini kullandı.

5 YILDA 25 YILLARINDAN FAZLA HİZMET ÜRETTİK; ÇILDIRIYORLAR, DELİ OLUYORLAR, AKILLARI ALMIYOR

‘ÇALIYOR AMA ÇALIŞIYOR’UN YERİNİ, ‘HEM ÇALMIYOR HEM ÇALIŞIYOR KARDEŞİM’ ALDI

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Üsküdar Meydanı’nda, yağmur altında halk buluşması gerçekleştirdi. Üsküdar’ın geçmiş dönemlerde, yağan yağmurların ardından yaşanan su baskınlarıyla hatırlandığını aktaran İmamoğlu, “Biliyorsunuz; burası denizle bir oluyordu. Biz, bu görüntülerin tamamını İstanbul'un gündeminden çıkarttık” şeklinde konuştu. “İstanbul'u; ihanet, ihmal ve israf bataklığına sürükleyen bir avuç insanın devrini, milletçe bitirdik” diyen İmamoğlu, “Üsküdar sahilini işgal edenlerin iktidarı bitti, vatandaşın iktidarı başladı. İşgalcilerin kaçak yapılarını, yani şu güzelim caminin yanındaki yeri yıktık. Bu ‘İstanbul'a adayım’ diyen, dersine çalışmamış, ne yazık ki ithal görüntüsü olan bu aday, ne yaptı biliyor musunuz? Oraya bir gecede imar çıkardı. Ama ne yaptık? Davayı açtık, iptal ettirdik. İşte bu akla, İstanbul emanet edilebilir mi” sorusunu yöneltti. 

Daha az bütçe kullanmalarına ve engellemelere rağmen, 5 yılda, İstanbul’u 25 yıl yönetenlerden daha fazla hizmet ürettiklerini belirten İmamoğlu, “25 yılda yaptıkları metronun yarısı kadar metroyu, 5 yılda yaptık. Çıldırıyorlar, deli oluyorlar. Akılları almıyor. Niye biliyor musunuz? İsrafa öyle alışmışlar ki, biz israfı öyle bir kestik ki. Hayatın akışına sadece icraatı koyduk. Vatandaşa hizmeti koyduk. O zaman ne oluyor biliyor musun? İşte bu gökten yağan yağmur gibi, kasamıza bereket yağıyor kardeşim” dedi. 5 yıl boyunca milletin hakkını yemediğini ve yedirmediğini kaydeden İmamoğlu, “Biz göreve gelince bir anlayışı daha değiştirdik. Ne vardı daha önce? Kötü bir laf; ‘Çalıyor ama çalışıyor!’ Şimdi ne diyor biliyor musun millet? ‘Hem çalmıyor hem çalışıyor kardeşim.’ Hem de atom karınca gibi çalışıyor” ifadelerini kullandı. 

A101 9 Mayıs günü birçok avantajlı teknolojik ürünü sunacak Meteoroloji güncel verileri açıkladı! Bugün hava durumu nasıl olacak? Osman Bey bir başına Bursa’ya giderek neyi hedeflemektedir? Aldatmak'ta Güzide yeni bir çıkmaza giriyor