Egzersize motivasyonunuz yok mu? Bu 6 yöntemi deneyin!

Egzersiz yapmak, çoğu insan için oldukça zorlayıcı bir aktivite olabiliyor. Ama hem sağlıklı olmak hem formda kalmak için de egzersiz yapmak şart. McMaster Üniversitesi’nden Dr. Jennifer Heisz da egzersiz yapmayı motive edecek 6 adet tüyo paylaştı. Artık spor yapmak sandığınızdan da kolay olacak!

Çoğu zaman egzersiz yapmak kaçınılan bir aktivite olabiliyor. Bedenine ne kadar faydalı olduğunu bilse de, sırf üşendiği için bile sporu erteleyen birçok insan var. Kanada'daki McMaster Üniversitesi'nde Kinesiyoloji alanında doçent olan ve kurucusu olduğu NeuroFit Lab'ın direktörlüğünü yürüten Dr. Jennifer Heisz da benzer yollardan geçmiş. Sonunda beyin sağlığı uzmanlığını kullanarak egzersiz yapmak için motivasyon sağlayacak birkaç yöntem geliştirmiş.

The Times’ın haberine göre, insanın kendisini egzersiz yapmaya ikna etmek için yardımcı olabilecek bu tüyolar, beynin sunduğu bahanelerin ve zihinsel engellerin üzerinden gelmeye yardımcı olabilir. Heisz’ın çalışmaları beynin karmaşık mekaniğini incelemeye odaklanıyor. Kendisi de benzer zorlu süreçlerden geçtiği için akademik bilgisini ve çalışmalarını “spor için motivasyon”a yönlendirmiş.