E devlet şifremi unuttum yeni şifre nasıl alınır?

E devlet üzerinden artık binlerce işlem yapılabiliyor. Sigorta sorgulamadan tutun da ehliyet işlemlerine kadar birçok işlemin yapıldığı e devlet şifresi unutulunca ne yapmak gerekiyor? E devlet şifresi alma ücreti ve e devlet şifre detayları haberimizde.

TÜRKİYE'de yaşayan binlerce vatandaşı ilgilendiren e devlet ile ilgili birçok yenilik ve düzenleme yapılıyor. Fakat bazen e devlet şifresi unutulabiliyor. Peki e devlet şifresini unutanların ne yapması gerekiyor? E devlet yeni şifre nasıl alınır?

E-Devlet’te iki binin üzerinde hizmet ile 35 milyondan fazla kullanıcı bulunur. Kullanıcılar, sıra bekleme derdi olmadan işlemlerini kısa sürede gerçekleştirebilirler. E-Devlet uygulamasına ihtiyaçlar doğrultusunda hizmet eklemeleri yapılır. Son olarak eklenen hizmetler; Orman ve Su İşleri Bakanlığı personel alımına ilişkin iş başvurusu, RTÜK’e şikayet, Gelir İdaresi Başkanlığı’nın banka hesaplarına uygulanan elektronik haciz sorgulama işlemleridir. 

E DEVLET ŞİFRESİ NASIL ALINIR?



E-Devlet şifresi, uygulamaya giriş seçeneklerinden birisidir. Şifresi olmayanlar, herhangi bir PTT şubesinden şifre temin edebilirler. Şifre 2 Türk Lira ücret karşılığında, kapalı zarf içerisinde verilir. E-Devlet şifresinin, kişisel bilgilerin güvenliği için başka kişiler ile paylaşılmaması gerekir. 

E DEVLET ŞİFRESİNİ UNUTANLAR NE YAPACAK?



E-Devlet şifresini unutan kullanıcılar, ‘’Şifremi Unuttum’’ bağlantısından yeni şifre oluşturabilir. Yeni şifre için, E-Devlet uygulamasında kayıtlı cep telefonu numarasının bulunması gerekir. Cep telefonu numarası kayıtlı değilse, PTT şubesinden yeni bir şifre alınarak işlem yapılabilir. 


Meteoroloji güncel verileri açıkladı! Bugün hava durumu nasıl olacak? Fenerbahçe Beko Monaco maçı sonrası saha karıştı! Beşiktaş Çaykur Rizespor Maçı geniş Özeti ve Golleri! Tarihte bugün ne oldu? 4 Mayıs İşte tarihte güne damga vuran olaylar Survivor All Star 2024 103. Bölüm Fragmanı izle 2024 Kurban Bayramı ne zaman? Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak ?