Dünyanın en zengin insanından tutumlu olmak için 9 tavsiye

1. 1958’DE SATIN ALDIĞI EVDE YAŞIYOR

Çoğu milyarder pahalı gayrimenkullere sahip olurken, Buffett Omaha, Nebraska’daki evi için 31.500 dolar ödedi. Bu da bugünün parasıyla yaklaşık 289.000 dolar ediyor. Buffett servetine nazaran bu mütevazı evde 60 yıldan fazla bir süredir yaşıyor.

Buffett’ın 64 yıldır yaşadığı ev, 6.570 metrekarelik bir alana sahip. Beş yatak odalı ev, yıllar boyunca çok sayıda tadilat ve ekleme geçirdi. Bugün yaklaşık 1 milyon dolar değerinde. Ayrıca çitler ve güvenlik kameraları ile korunmakta.

2010 yılında Berkshire Hathaway’in hissedarlarına yazdığı bir mektupta evi, şimdiye kadar yaptığı en iyi üçüncü yatırım olarak niteleyen Buffett’ın yakın zamanda bir taşınma planı da yok.

2. KREDİ ALMAYI TERCİH ETMİYOR
Buffett’in tek ipoteği, 1971’de satın aldığı California, Laguna Beach’teki bir tatil evi oldu. 150.000 dolarlık sahil evini alacak parası kesinlikle vardı.

Buffett, CNBC’ye 30 yıllık ipotek kredisini almaya nedenini ise şu şekilde açıklıyor: “Bu parayla evin tüm hisselerini satın almaktan daha iyisini yapabileceğimi düşündüm.” Buffett, elindeki ekstra parayı, kendisine milyarlar kazandıran Berkshire Hathaway’deki hisseler için kullanmaya karar vermiş.

Buffett’in sermayeyi bağlamama konusundaki fikrine hâlâ sâdık.