Dünya’nın ve en popüler kahve festivalleri hangileri?

Amsterdam Kahve Festivali

Kahve tutkusu tüm dünya gibi Avrupa’yı da sarmış durumda. Hâl böyle olunca Avrupa’da da sayısız kahve festivali düzenlenmeye başladı. Bu kahve festivalleri arasında yaratıcılık ve ustalık üzerine düzenlenen etkinlikleri ile Amsterdam Kahve Festivali özel bir yere sahip.

Yaratıcılık, kişisellik ve ustalık kelimeleri ile tanımlanan Amsterdam Kahve Festivali, kahve severlerin bir araya geldiği etkinliklerin yanı sıra baristaların ve kahve karışımcılarının hünerlerini sergileyebilecekleri yarışmalara ev sahipliği yapmasıyla ünlü. Amsterdam Kahve Festivali kapsamında düzenlenen yarışma sayesinde kahve üretiminin bir sanat olduğu ve sınırları olmayan bir yaratıcılık potansiyeline sahip olduğu bir kere daha kanıtlanmış oluyor.

Yarışma kapsamında bir barista ve bir karışımcıdan oluşan iki kişilik takımlar birbirleriyle yarışıyor ve kazanan takım önceden belirlenmiş bir ödülün sahibi oluyor. Amsterdam Kahve Festivali’ne katılan kahve severler ise birbirinden lezzetli karışımları deneyimleme ve kahve tutkusunu doyasıya yaşama şansı buluyor.