DSÖ'den bebek formülü üreticilerine reklam suçlaması!

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) 55 milyar dolarlık bir ticaret hacmine sahip bebek formülü üreticilerini, anne ve anne adaylarını dijital pazarlama yollarıyla istismar etmekle suçladı.

DSÖ'nün son raporunda 55 milyar dolarlık bir ticaret hacmine sahip bebek formülü sektörünün pazarlama faaliyetleri eleştirildi. İnternet kullanan ebeveynlerin, özellikle de annelerin "sinsice" ve "ısrarla" hedef alındığı ifade edilen raporda firmaların hamileler ve annelere "hayatlarının en hassas dönemlerinden birinde" erişebilmek üzere sosyal medya platformlarına ve fenomenlerine ciddi paralar ödedikleri iddia edildi.

"Anne sütü muadillerinin kullanımının teşvik edilmesi için dijital pazarlama stratejilerinin kapsamı ve etkisi" başlıklı DSÖ raporu, bebeklerinin nasıl besleneceğine dair ailelerin alacağı kararları etkilemek üzere tasarlanmış dijital pazarlama tekniklerini konu aldı.

Hıdırellez gecesi nasıl dilek dilenir? Hıdırellez dilek duası Meteoroloji güncel verileri açıkladı! Bugün hava durumu nasıl olacak? Yılport Samsunspor Trabzonspor maçı Geniş özeti ve Golleri