DSÖ :Alkol tüketimi corona virüse iyi gelir mi?

Alkol tüketimi corona virüse iyi gelir mi?Son dönemlerde corona virüsten korunmak için alkol tükettiklerini iddia eden insanların sayısı arttı.Ancak Dünya Sağlık Örgütü, alkolün corona virüse karşı hiçbir faydası olmadığını, hatta dünya çapında 3 milyon insanın alkol nedeniyle hayatını kaybettiğini açıkladı.

ABD'nin Michigan eyaletinde, sosyal izolasyon nedeniyle evde kalan insanların daha fazla alkol tükettiği ve marketlerdeki alkol satışlarında patlama yaşandığı ortaya çıktı.

Karantina kurallarının getirdiği stresten dolayı insanların bu davranışı sergilediğini düşünen Dünya Sağlık Örgütü, insanların salgın sırasında çok fazla alkol tüketmesinin getirebileceği tehlikelerden haberdar olmalarını istiyor.

DSÖ'nün Avrupa bölge ofisi tarafından salı günü yayınlanan rapora göre, alkol içmek COVID-19'u yakalama riskini artırabilir veya daha da kötüleştirebilir.

Hıdırellez gecesi nasıl dilek dilenir? Hıdırellez dilek duası Meteoroloji güncel verileri açıkladı! Bugün hava durumu nasıl olacak? Yılport Samsunspor Trabzonspor maçı Geniş özeti ve Golleri