Dolar/TL ne kadar oldu? (18.06.2019)

Türkiye'nin kredi notunun Moody's tarafından bir kademe indirilmesine belirgin tepki vermeyerek haftaya 5.90'lı seviyelerin üzerinde başlayan dolar/TL gün içinde yerli yatırımcılardan gelen kar satışlarıyla bir miktar gerilemişti.

Piyasada İstanbul seçimleri beklenirken ABD ile ilişkiler ana yön belirleyici konumunu sürdürüyor. Bugün iç piyasada ise Nisan ayına ilişkin sanayi üretimi verileri ve Hazine’nin sukuk ihracı izlenecek.

Dolar/TL saat 15.20'de 5.8350/5.8377 seviyesinde işlem görüyor. Kurun söz konusu seviyelerdeki seyri devam ediyor.





Sanayi üretimi verileri büyüme öncü göstergesi olarak yakından takip edilirken piyasaya büyük bir etkisi ise öngörülmüyor.

Türkiye’nin Rusya’dan S-400 savunma sistemini alma kararlılığının ABD ile ilişkilere etkisi piyasalardaki ana belirleyici olma konumunu sürdürüyor.

ABD Savunma Bakanlığı’nın (Pentagon) satın almadan sorumlu yetkilisi, Türkiye’nin Rusya’dan S-400 hava savunma sistemi satın alma planları nedeniyle Washington’un Locheed Martin LMT.N yapımı F-35 parçaları üreten Türk şirketlere ek olarak, diğer Türk savunma şirketlerine finansal yaptırımlar getirme seçeneğini değerlendirdiğini belirtti.


Meteoroloji güncel verileri açıkladı! Bugün hava durumu nasıl olacak? Mucize sağlık kaynağı Zerdeçalın 11 faydası! Survivor All Star 2024 102. Bölüm Fragmanı izle Konya’da korkutan deprem! Son dakika depremler ‘Yargı’da büyük finale 4 bölüm kala gerilim yeniden tırmanıyor! Dolar kaç TL oldu? 1 Mayıs güncel döviz fiyatları!