Diyarbakır'da terör örgütü PKK'ya operasyon

Diyarbakır Çermik ilçesi kırsalında PKK'ya yönelik operasyonda RPG-7 roketatar, 7 el yapımı patlayıcı düzeneği, el bombası ile çok miktarda mühimmat ve yaşam malzemesi ele geçirildi.

Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda RPG-7 roketatar, 7 el yapımı patlayıcı düzeneği, el bombası ile çok miktarda mühimmat ve yaşam malzemesinin ele geçirildiği bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, Konuksever ve Bayırbağı kırsal mahallelerindeki yol ayrımında şüpheli 3 kişi görüldüğü ihbarını değerlendiren İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince önceki gün saat 19.30'da operasyon düzenlendiği belirtildi.

Operasyonda güvenlik güçlerini fark eden teröristlerin üzerlerindeki malzemeleri bırakarak kaçtıkları aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bölgede yapılan aramada teröristlere ait 2 kimlik kartı, RPG-7 roketatar, 4 RPG-7 mühimmatı ve sevk fişeği, el bombası, 106 muhtelif fişek, el dürbünü, radyo, el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan devre kartı, 7 el yapımı patlayıcı düzeneği, 9 elektrikli fünye, 5 elektronik devre kartı, uzaktan kumanda, el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan saat, 10 metre kablo, 7 pil bloku, terörist kıyafeti, 2 not defteri, şemsiye, 2 uyku tulumu ve yaşam malzemesi ele geçirildi."

Açıklamada, vatandaşların huzur ve güvenliğinin sağlanması için terörle mücadele kapsamında yürütülen operasyonların artan azim ve kararlılıkla devam edeceği vurgulandı.


İşte burcunuza göre mutlaka yakalanacağınız hastalık Cinselliğe en düşkün olan burçlar açıklandı! İşte en ateşli burçlar... A101 16 Mayıs’ta Elektrikli Motorlu Bisikleti Satışa Sunacak Tarihte bugün ne oldu? 16 Mayıs tarihte güne damga vuran olaylar Meteoroloji güncel verileri açıkladı! Bugün hava durumu nasıl olacak? Bu Cuma Vizyonda Yer Alacak Filmler Belli Oldu!