Diyanet İşleri Başkanlığı: Sözlü Sınavla 9 Bin 500 Personel Alımı Gerçekleştirecek

Diyanet İşleri Başkanlığı 'nın beklenen ilanı duyuruldu. Toplamda sözleşmeli olarak 9 bin 500 kamu personeli alımı yapılacak. Alınacak kişiler KPSS puan sıralamasına göre 3 katı aday arasından yapılacak sözlü sınavla belirlenecek.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 4-B Sözleşmeli Kur’an Kursu Öğreticisi olarak 3000, 4-B Sözleşmeli İmam Hatip olarak 6000, 4-B Sözleşmeli Müezzin Kayyım olarak 500 olmak üzere toplam 9500 personel alımı yapılacak.

Adaylar başvurularını yapmak için kurumun internet adresinde yer alan sınav başvuru programı aracılığı ile 4-B Sözleşmeli (KKÖ, İ-H, M-K) Alımı (SÖZPER-2019-I) sınav başvuru formunu dolduracaklardır. 

Başvuru formunu dolduran adaylar, sınav başvurularını onaylatmak üzere istenen belgelerle birlikte herhangi bir il veya ilçe müftülüğüne 7 Şubat 2019 ile 15 Şubat 2019 tarihlerinde saat 08:30-16:30 arası şahsen müracaat edeceklerdir.

Adaylardan istenen belgeleri getirmeleri halinde, yurtdışından veya askerlik görevini yerine getirmekte olanlardan sınava başvuracak adaylar adına üçüncü şahıslar başvuru işlemini yapabileceklerdir

Başvurularda aranan genel şartlar ise; İlahiyat Fakültesi, İlahiyat Meslek Yüksek Okulu, İlahiyat Önlisans veya İmam-Hatip Lisesi mezunu olmak, (Müezzin-kayyım unvanına başvuracak lise mezunları için hafızlık belgesine sahip olmak) 2018 yılı KPSS (B) grubundan lisans mezunları için KPSSP124; önlisans mezunları için KPSSP123; ortaöğretim mezunları için KPSSP122 puan türünden en az 50 (elli) puan almış olmak olarak belirlendi.

DİB 9 bin 500 kamu personel alımı resmi ilan metni için tıklayın


Fenerbahçe Beşiktaş Maçı Geniş Özeti ve Golleri! Esra Erol “Çocuk gelin” skandalını ortaya çıkardı! Meteoroloji güncel verileri açıkladı! Bugün hava durumu nasıl olacak? Tarihte bugün ne oldu? 28 Nisan tarihte güne damga vuran olaylar İYİ Parti'nin yeni genel başkanı Müsavat Dervişoğlu oldu Survivor All Star 2024 98. Bölüm Fragmanı izle