Dilek Kaya İmamoğlu: Kız çocuklarına bu kez sinemayla ilham vermek istedik

Kız çocuklarının eşit ve güzel yarınlara ulaşması için Dr. Dilek Kaya İmamoğlu’nun fikir öncülüğünde hayata geçen Büyüt Hayallerini projesi, özel bir başlangıç daha yaptı. İstanbul Vakfı ile Türkiye Sinema ve Audiovisüel Kültür Vakfı (TÜRSAK) iş birliğinde Büyüt Hayallerini Kısa Film Yarışması düzenlendi. İlk kez düzenlenen yarışmada dereceye giren filmler, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Dr. Dilek Kaya İmamoğlu’nun katıldığı programda ödüllendirildi.

Kız çocuklarının eşit ve güzel yarınlara ulaşması için Dr. Dilek Kaya İmamoğlu’nun fikir öncülüğünde hayata geçen Büyüt Hayallerini projesi, özel bir başlangıç daha yaptı. İstanbul Vakfı ile Türkiye Sinema ve Audiovisüel Kültür Vakfı (TÜRSAK) iş birliğinde Büyüt Hayallerini Kısa Film Yarışması düzenlendi. İlk kez düzenlenen yarışmada dereceye giren filmler, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Dr. Dilek Kaya İmamoğlu’nun katıldığı programda ödüllendirildi. Törende konuşan Dr. İmamoğlu, projeyle ilgili duygularını “İstedik ki sinemanın gücüyle başarılı kadın hikâyelerine dikkat çekelim, kız çocuklarına sinema aracılığıyla da ilham vermeye devam edelim. Bunu yaparken yaratıcı, hayal gücü yüksek, sosyal sorumluluk bilinci taşıyan sinemacılara da destek olalım. Bu amaçlarla ‘Başarılı Kadın Hikâyeleri’ temasıyla Büyüt Hayallerini Kısa Film Yarışması’nı hayata geçirdik” ifadeleriyle paylaştı. İBB Başkanı İmamoğlu Türkiye Kadın Voleybol Takımının zafer yolculuğuna dikkat çektiği konuşmasında, “Toplumun içinde öyle bir insan çıkabiliyor ki, öyle bir mucize, öyle bir yaratıcı kimliğe ya da sanatçıya dönüşebiliyor ki, o insanın hayatı bir anda değiştirebiliyor, ülkeyi. Her birimiz herhalde kabul ederiz ki 12 genç kadının sporda koyduğu maharetli yolculuk bir anda toplumumuzu nasıl morallendirdi… Bu değerli adımların her birinin aslında genç bir arkadaşımızın hayatına kattıklarının muhtemeldir ki toplum ilerleyen zamanlarda, 10-20-30 yıl sonra muazzam çıktılarını elde edecek ve bununla gurur duyacaklar” diye konuştu. 

70. Gillette Milliyet Yılın Sporcusu Ödülleri Kazananlarını Açıkladı! Çölyak hastalığı, duygusal ve sosyal yaşam üzerindeki etkisi vardır Meteoroloji güncel verileri açıkladı! Bugün hava durumu nasıl olacak? Aldatmak'ta Güzide yeni bir çıkmaza giriyor