Devletten kira yardımı nasıl alınır? Kira yardımı için gerekli belgeler

960 TL’ye kadar kira yardımı müjdesi! Devletten kira yardımı nasıl alınır? Kira yardımı için gerekli belgeler neler?

Günümüz koşullarında geçim derdi çeken aileler mevcuttur bundan dolayı kişiler çare olarak devletten kira yardımı nasıl alınır araştırmaya başladılar. Türkiye’de kira yardımı genel olarak dul, yetim, emekli ve ölüm durumlarında olan kişiler içn verilmez. Bu kişiler haricinde diğer dar gelirli aileler kira yardımı alabilirler. Yardım ise Aile, Çalışma ve Sosyal Bakanlığı tarafından alınmaktadır. Kaymakamlıklar ise vatandaşlara ulaştırmaktadır. Ayrıca kaymakamlıklar, Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları ile de iş birliği yapmaktadırlar.


Kira Yardımı Nasıl Olmaktadır?

Bakanlık genel olarak barınma, çocukların eğitimi, yakacak ve kira gibi yardımları vermektedir. Kira yardımının amacı ise öncelikli olarak evsiz olan kişilere verilmesi yönündedir. Yani ilk ihtiyaç olarak kira yardımı barınmaya muhtaç insanlar için yapılmaktadır.

Başvuruyu Kimler Yapabilir?

Kira yardımın alınabilmesi için ilk gerekli olan şey o hanenin bütçesidir. Yani hane geliridir. Eğer kişilerin hane gelirleri belirlenen bütçenin altındaysa yardım başvurusu yapabilmektedirler. Bunun dışında yukarıda da söylemiş olduğumuz gibi dul, emekli, yetim, sigortalı bir işte çalışan kişiler bu yardım için başvuruda bulunamazlar.


Yardım Başvurusu Nereye Yapılmaktadır?

En çok merak edilenlerden bir tanesi de bu durumdur. Kira yardımı talebinde bulunmak isteyenler bu başvuruyu nereye yapacaklarını aramaktadırlar. Yapılan yardımları Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı gerçekleştiriyor. Tabii bakanlık da kaymakamlıktan destek almaktadır. Yani ulaşıma oradan erişilmektedir. Bunun için siz de kaymakamlığa gitmelisiniz.

Yardım Parası Ne Kadar

İlk başta yapmanız gereken başvurudur. Yardım parası ise illerden illere değişkenlik göstermektedir. Büyük şehirler için söyleyecek olursak yardım parası 960 TL’ye kadar çıkmaktadır.

Yardım Parası Veren Kurumlar Hangileridir?

Kira yardımı veren kuruluşların listesi şu şekildedir:

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı olan müdürlükler

Belediyeler

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları

 

Yukarıda saymış olduğumuz kuruluşlardan eğer gerekli durumları sağlıyorsanız kira yardımı başvurusunda bulunarak yardım alabilirsiniz.

Meteoroloji güncel verileri açıkladı! Bugün hava durumu nasıl olacak? Damar tıkanıklıklarını önlemenin 7 etkili yolu! Survivor All Star 2024 99. Bölüm Fragmanı izle Tarihte bugün ne oldu? 30 Nisan İşte tarihte güne damga vuran olaylar Kızıl Goncalar 17.Bölüm Fragmanı izle Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 23.Bölüm Fragmanı izle