Demans riskini tetikleyen 6 tehlikeli alışkanlık

Genetik risk haricinde büyük ölçüde yaşam tarzına bağlı olarak gelişen demans, sağlıklı yaşam tarzı alışkanlıklarıyla önlenebiliyor. İşte demans riskine karşı dikkat edilmesi gereken alışkanlıklar.

Demans (bunama(, kişinin yaşam kalitesini azaltabilen ve fiziksel olduğu kadar zihinsel zorluklar da getirebilen önemli bir sağlık riskidir. Bilişsel bozulmaya, hafıza kaybına, günlük yaşamı etkilemeye, davranışa, iletişim becerilerine ve kişilik değişikliklerine neden olan nörodejeneratif hastalıklara verilen genel bir terimdir.

Demansa öncelikle beyin maddesindeki fiziksel değişiklikler neden olurken, hastalığın ciddiyeti büyük ölçüde kişinin yaşına, genetik riskine, aile geçmişine veya beyindeki yaralanmalara bağlıdır.

Sürülen yaşam tarzına bağlı olarak, diyet eksiklikleri de kişinin demans geliştirme riskini artırabilir, hafıza kaybı veya normalden daha hızlı yaşlanmaya neden olabilir.

Özellikle, bu 6 alışkanlık çok etkilidir ve beyin sağlığını önemli ölçüde etkiler:

Meteoroloji güncel verileri açıkladı! Bugün hava durumu nasıl olacak? Aldatmak’ta Yeşim’le Dündar’ın ilişkisi ortalığı karıştıyor ‘Yargı’da büyük finale 4 bölüm kala gerilim yeniden tırmanıyor! Gaddar'da Dağhan, Aydan’a evlilik teklif ediyor! Ateş Kuşları'da Ali ve Mercan bebeklerinin cinsiyetini öğreniyor