Daha yaratıcı olmak için yapabilecekleriniz!

1. Kültür ve yaratıcılık ilişkili midir?

Araştırmacılar öğrencilerin yaratıcılıklarında çok kültürlü deneyimlerin olumlu etkilerini açıkladılar(Leung ve ark.,2008).

Başka kültürlerle iletişimin insanlara “tanınmayan kaynaklar ve mekanlardan gelen fikirler” geliştirmede ve “farklı kültürlerden görünürde uyuşmayan fikirleri “ sentezleme de deneyim buldular.


Bu çalışmada kültürlerin etkilerini açıklamak için öğrencileri yurt dışına göndermediler. Bunun yerine her birine 45 dakikalık bir slayt gösterisinin farklı versiyonlarını izlettiler. Versiyonlardan bir (katılımcıların aşina olmadıkları) Çin kültürüne yoğunlaşıyordu.

Diğeri ise, Amerikan ve Çin kültürlerini bir arada sunuyordu. Her slayt gösterisinden sonra, katılımcılardan Sindrella öyküsünün yaratıcı bir versiyonunu yazmaları istendi. İki kültürün karşılaştırıldığı gösteriyi izlemiş olan katılımcılar, öykülerinde daha yaratıcıydı. Sebebi öğrencilerin iki kültürü yan yana deneyimlemiş olmasıydı.

Şahane Hayatım'da Gerçeği öğrenip silahını çeken Macit’in kimi vurdu! Yargı'da Ilgaz kayıp! Ceylin, emniyette Yeliz’in üstüne saldırıyor! Meteoroloji güncel verileri açıkladı! Bugün hava durumu nasıl olacak? Ne zaman psikoloğa gitmeliyim? Neden psikoloğa gitmeliyiz?  Bu Cuma Vizyonda Yer Alacak Filmler Belli Oldu!