NATO üyeliğine net mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan Boris Johnson ile görüştü!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiltere Başbakanı Johnson ile telefonda görüştü. İki liderin görüşmesinde, İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üyelik talebi, Türkiye-İngiltere ikili ilişkileri ve Ukrayna-Rusya savaşı dahil bölgesel gelişmeler ele alındı.

"2 ÜLKENİN YPG/PKK İLE İLİŞKİLERİ SORUN TEŞKİL EDİYOR"
Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, İsveç ve Finlandiya'nın terör örgütü PKK/YPG güdümündeki şahıs ve sözde kuruluşlarla ilişkilerinin temel sorun teşkil ettiğini söyledi.

"TÜRKİYE'NİN MEŞRU ENDİŞELERİNİ GÖZETECEKLERİNDEN EMİN OLMALIYIZ"
Erdoğan ayrıca, İngiltere Başbakanı Johnson'a, Finlandiya ve İsveç'in Türkiye'nin meşru endişelerini bihakkın gözeteceğinden emin olmak istediklerini belirtti.

"TÜRK KAMUOYUNDAKİ TEPKİ GÖZARDI EDİLMEMELİ"
Erdoğan, teröre destek veren ülkelerin NATO üyeliği talebine karşı Türk kamuoyundaki haklı tepkinin gözardı edilmemesi gerektiğini dile getirdi.

Fenerbahçe Beko Monaco maçı sonrası saha karıştı! Meteoroloji güncel verileri açıkladı! Bugün hava durumu nasıl olacak? Tarihte bugün ne oldu? 4 Mayıs İşte tarihte güne damga vuran olaylar Beşiktaş Çaykur Rizespor Maçı geniş Özeti ve Golleri! Survivor All Star 2024 103. Bölüm Fragmanı izle 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete'de bugün! Kararlar Resmi Gazete'de!