COVİD 19 GELDİ HEDEF YÜKSELDİ

Bu dönem öyle sürpriz bir seçenek sundu ki; bu senenin başında koyduğun hedefleri iki tık yukarı çekebilirsin. Bu çetin günleri kendine avantaja dönüştür . Krizden karlı çık. Kazanan sen olursun.

Eğitim Koçu AYŞEGÜL YILDIZ bilgi@yenibirsoluk.com

COVİD 19 GELDİ HEDEF YÜKSELDİ

Covid 19 hayatımızın sosyo, ekonomik ve kültürel alanlarında bildiğimizi bozduran bir sürece imza attı. Görünen de o etkilemeye devam edecek gibi. Yıllarca eğitim kurumlarında öğrencilerimle çalışmanın verdiği avantaj ile bir çok noktayı onların adına önceden görebilme şansına sahip oldum. Özellikle sınav sürecinde bulunan öğrencilerimize, onlara altın tepsi ile sunulan avantajı göstermek istiyorum.

Üniversite sınavına hazırlanan öğrencim; bu senenin başında geriden gelen ilk üç yılın konularına bir de 12.sınıfta öğrenmen gereken konuların ekleneceği düşüncesi sen de, nasıl yetiştireceğini bilememe  kaygısına az ya da çok da olsa sokmadı mı?

Ben senin adına cevap veriyorum, muhakkak soktu… Planlamalarınız, kaynaklarınız hep buna göre ayarlandı. Zaman zaman panik oldun, ara ara karamsarlığa düştün, bazen de hallederim ben dedin

Sonra “Covid 19 “ geldi, tüm dünyayı sarstı. Sarsmaya devam ederken, ilginç bir şekilde bu olumsuz süreç sınav öğrencilerimize avantaj doğurdu. Üst kurumlar dediler ki; “Bu sene sınava girecek öğrencilerimiz ikinci dönem konularından muafsınız”.

Bunun ne demek olduğunu sen de en az benim kadar biliyorsun elbette. Hayal dahi edemeyeceğin kadar bol zaman hibe edildi sana. Hani Alaaddin’in Cin’i gelse dile benden ne dile diye sorsa , “Biraz daha zaman” diye yalvaracağın bir süreçte kucağına altın bir top bırakıldı.

Edindiğim deneyimler hep gösterdi ki, sınav öğrencileri genelde bahar dönemlerinde aylarca çalışmanın verdiği yorgunluk ve kaygının etkisi ile çalışma disiplininden koparlar. Hatta tamamen bırakan ve vazgeçen, bunu yaparken de kendini kandırmaya çalışan öğrencilerim oldu. Ben de onlara hep derdim ki, “Bunu sadece sen yaşamıyorsun. Bu dönem de bir çok öğrencinin geldiği noktadasın. Devam mı etmek istiyorsun yoksa tamam mı diyorsun?”.

Bu dönem öyle sürpriz bir seçenek sundu ki; bu senenin başında koyduğun hedefleri iki tık yukarı çekebilirsin. Bu çetin günleri kendine avantaja dönüştür .

Krizden karlı çık. Kazanan sen olursun.

Artık top sen de Ben de sana soruyorum

“Tamam mı, devam mı?”

Bu zorlu süreçte sana güzel günler ve hedefine giden yolda başarılar diliyorum.

Sevgilerimle….

Tüm yazılarını göster