Corona virüsünü yenen kişiler anlattı!

VİRÜSLE KENDİM VE BEBEĞİM İÇİN SAVAŞTIM
İngiltere'nin Kent kentinde yaşayan 39 yaşındaki Karen Mannering dördüncü çocuğuna 6 aylık hamile. Genç kadın martın ikinci haftasında bitmeyen öksürük ve ateşle mücadele etmeye başladı. Doktoru Karen'in evde kalmasının daha güvenli olduğunu belirtti ancak 11 Mart'ta durum değişti.

Karen hastaneye kaldırılış sürecini şu cümlelerle anlatıyor: "999'u aradım. Nefes alamıyordum. Birkaç dakika içerisinde evimize ambülans yanaştı. Nefes almak için savaşıyordum hemen bana oksijen verilmeye başlandı."

Hastanede kendisine Covid-19 teşhisi konulduğunu belirten Karen Mannering her iki ciğerinde iltihap tespit edildiğini ve bir hastane odasında izolasyon altına alındığını ifade etti. "Kimsenin beni görmesine izin verilmiyordu" diyen Karen Mannering, "Çok yalnız ve karanlık zamanlardı. Üç gün yatağa bağlı yaşadım. Tuvalete bile gidemiyordum. Altım temizleniyordu. Nefes almakta zorlandığımda, imdat düğmesine basıyor ve sağlık görevlileri koruyucu elbiselerini giydikten sonra odaya giriyordu. Moral için sürekli ailemle telefon görüşmeleri yapıyordum. Ölüm korkusu yaşıyordum ve ailem en kötüye kendilerini hazırladıklarını belirtiyordu" dedi.

Bütün bunlar yaşanırken, ben ise tek bir nefes almak için savaş veriyordum. Kendim ve bebeğim için savaşıyordum" şeklinde sözlerine devam eden Covid-19 hastası Karen Mannering hastaneden ayrıldığı gün yüzündeki soluk ifadeyi hiçbir zaman unutmayacağını belirtiyor.

Karen Mannering eve gittikten sonra da Covid-19'la mücadelesini şu cümlelerle ifade etti: "Ben ve eşim yüzümüzde maskeler ve arabanın pencereleri açık yola çıktık. Hafif bir rüzgar esiyordu ve birden ufacık şeylere bile minnettar olma duygusu yaşadım."

Karen evine kavuştu ancak hala tek odada ve izole şekilde yaşıyor. Ailenin diğer üyelerine virüsü bulaştırmaktan korkuyor. Gittikçe güçleniyor ancak geçen aydan hala peşini bırakmayan kuru bir öksürük var.

Karen Mannering çalıştığı güzellik salonunda corona virüsle temas ettiğini tahmini ediyor. Ama bundan tam da emin değil. Ailesini de bu virüsten nasıl koruyacağını bilmiyor.