Çıplak ayakla gezmek hangi sağlık sorununa neden olur?

Çıplak ayakla gezmek hangi sağlık sorununa neden olur?Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Halil Ural, “Evde veya dışarıda çıplak ayakla kesinlikle dolaşmayın” uyarısında bulundu… Peki çıplak ayakla gezmek hangi sağlık sorunlarına sebep oluyor?

Çıplak ayakla gezmek hangi sağlık sorununa neden olur?

Parmakların, kolun veya bacağın bir kısmı ya da tümünde şişme, ağırlık, gerginlik hissi ve tekrarlayan cilt enfeksiyonlarının lenfödem işareti olabileceğini söyleyen Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Halil Ural, “Evde veya dışarıda çıplak ayakla kesinlikle dolaşmayın. Ayağınıza batacak herhangi bir cisim ciltte yaralanmaya neden olarak enfeksiyon oluşmasına ve sonrasında lenfödem hastalığına zemin hazırlayabilir” dedi.

Uzmanlar, parmaklarda, kolda veya bacağın bir kısmı ya da tümünde; şişme, ağırlık, gerginlik hissi, hareket kısıtlılığı veya harekette gerginlik hissi, tekrarlayan cilt enfeksiyonları, ciltte sertleşme ve kalınlaşma gibi belirtiler varsa, halk arasında ‘fil hastalığı’ olarak da bilinen lenfödem hastalığına yakalanmış olunabileceğine dikkat çekiyor.

Meteoroloji güncel verileri açıkladı! Bugün hava durumu nasıl olacak? Aldatmak’ta Yeşim’le Dündar’ın ilişkisi ortalığı karıştıyor ‘Yargı’da büyük finale 4 bölüm kala gerilim yeniden tırmanıyor! Gaddar'da Dağhan, Aydan’a evlilik teklif ediyor! Ateş Kuşları'da Ali ve Mercan bebeklerinin cinsiyetini öğreniyor