Çinli şirket COMMSAT "Uğur Böceği" uydu serisini fırlatacak

Çin'in önde gelen uzaycılık teknolojileri şirketi COMMSAT, 2018 yılının ikinci yarısında "Uğur Böceği" adlı mini uydu serisini fırlatacağını açıkladı.

7 uydudan oluşan bahsi geçen seri, tek bir taşıyıcı roketle uzaya gönderilecek. Bu, Çin'de uzaycılık alanındaki ticari amaçlı en büyük projelerden biri kabul ediliyor.

"Uğur Böceği" adlı uydu serisinin uzaya gönderilmesiyle "Nesnelerin İnterneti" ile ilgili kritik teknolojilerin denenmesi amaçlanıyor. Uydu serisinin Çin'de paylaşım ekonomisine, özellikle paylaşımlı bisiklet sektörüne güçlü veri hizmeti sağlaması bekleniyor.

COMMSAT, Çin Bilimler Akademisi'ne bağlı Xi'an Optik ve Hassas Mekanik Enstitüsü bünyesinde yer alan ve ticari amaçlı uzaycılık teknolojileri hizmeti sunan bir şirket konumunda.


Meteoroloji güncel verileri açıkladı! Bugün hava durumu nasıl olacak? Survivor All Star 2024 99. Bölüm Fragmanı izle Damar tıkanıklıklarını önlemenin 7 etkili yolu! Tarihte bugün ne oldu? 30 Nisan İşte tarihte güne damga vuran olaylar Gastroenterit (Mide Gribi) bahar aylarında daha sık görülüyor! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete'de bugün! Kararlar Resmi Gazete'de!