Cemevleri fazla gelen faturaları yargıya taşıyor!

Elektrik zamları yurdun birçok yerinde protesto edildi. Cemevlerine gelen elektrik faturaları, 'ibadethane değil, ticarethane' denilerek daha da katlandı. Alevi Dernekleri Federasyonu ve Garip Dede Dergâhı Vakfı Başkanı Celal Fırat 30 bin liralık elektrik faturasını ödemeyeceklerini yargıya başvuracaklarını söyledi.

Alevi Dernekleri Federasyonu ve Garip Dede Dergâhı Vakfı Başkanı Celal Fırat, yüksek gelen elektrik faturaları ile ilgili aldıkları kararı Twitter hesabından duyurdu. Fırat, 9 Şubat Çarşamba günü cemevlerine gelen faturaları yargıya taşıyacaklarını söyledi.

Fırat Twitter hesabından konuya ilişkin; "Alevi Dernekleri Federasyonu’nun bileşenleri olarak, elektrik faturalarını ödememe kararı aldık, çarşamba günü mahkemelere toplu olarak başvuracağız" açıklamasını yaptı.

İşte o Twitter paylaşımı:

Meteoroloji güncel verileri açıkladı! Bugün hava durumu nasıl olacak? Tarihte bugün ne oldu? 29 Nisan tarihte güne damga vuran olaylar Beşiktaş Kulübünden sert Beyaz TV açıklaması! Şahane Hayatım'da Şebnem ve Melisa’nın aynı cephede hareket ediyor! Dağhan herkesi ters köşeye yatırarak Korkut’a zehir enjekte etti! Survivor All Star 2024 99. Bölüm Fragmanı izle