Bugün Regaip kandili mi? Regaip kandili ne zaman?

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 2022 Kandil günleri tarihlerini duyururken bugün kandil mi merak ediliyor. Mübarek üç aylara girilirken Recep ayının ilk Cuma gecesi kandil olması sebebiyle vatandaşlar Regaip Kandili ne zaman, bugün kandil mi, Regaip kandili hangi gün idrak edilecek sorusuna yanıt arıyor. İslam alemi için büyük anlamı olan kandillerin tarihleri Diyanet'in takviminde yer alıyor. Peki Bugün kandil mi? Regaip Kandili ne zaman, hangi gün idrak edilecek? Diyanet kandil tarihleri

BUGÜN KANDİL Mİ?
Diyanet İşleri Başkanlığı'nın duyurduğu dini günler takviminde yer alan bilgilere göre; 2022 Regaip Kandili 3 Şubat'ta Perşembe gecesi idrak edilecek. Yani kandil bugün değil.

REGAİP KANDİLİ NE ZAMAN?

Regaip Kandili üç ayların başlangıcıdır. Regaip Kandili doğrudan Kur'an-ı Kerim kaynaklı olmasa da dinî kültürde zamanla büyük kutlamalarla kutlanmaya başlanmış ve kendisine burada önemli bir yer edinmiştir. Hicri takvime göre Recep ayındaki ilk perşembeyi cumaya bağlayan gecede idrak edilen bu önemli güne artık sayılı günler kaldı.

İlk perşembe gecesi Regaib Kandili ile Recep ayı başlar. Regaib Kandili'nde yapılan duaların Allah katından geri çevrilmeyeceği söylendiği bu tarih her yıl olduğu gibi bu yıl da ibadetler, dualar ve çeşitli etkinliklerle geçecek. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan resmi açıklamaya göre 2022 Regaip Kandili, 3 Şubat'ta idrak edilecek.

Meteoroloji güncel verileri açıkladı! Bugün hava durumu nasıl olacak? Meteoroloji güncel verileri açıkladı! Bugün hava durumu nasıl olacak? Kardeşlerim'de Akif ile Süreyya köşeye sıkışıyor Mutfak Bahane final gününe sevilen sanatçı Gülşah Buzlu damga vurdu!